luni, 21 iunie 2010

Sculpturi

Din morcov si ceapa rosie am incercat sa fac o strelitia, una din florile mea preferate,din dovlecel castravete si morcov,am facut alte flori

Vinete cu maioneza si dovlecel

INGREDIENTE:2vinete mari,1dovlecel,2oua,200ml.ulei,1lingurita de mustar,o ceapa.

Se pun la prajit pe ochiul de la aragaz vinetele sa se prajeasca,nu inainte de a aseza folie de aluminiu ,sub ochi ,sa nu se murdareasca aragazul. Intr-o craticioara se pune dovlecelul taiat cuburi mari,la fiert,pana se inmoaie putin,Vinetele se decojesc si se toaca marunt cu un cutit din lemn sa nu se oxideze ,apoi dovlecelul se scurge si se toaca si el si se mai scurge odata sa nu fie prea zemos,ceapa o tocam marunt si le amestecam impreuna.
 MAIONEZA: se face dintr-un galbenus crud si unul fiert ,o lingurita de mustar ,le pasam si le amestecam bine apoi adaugam tot cate putin ulei ,amestecad incontiu,pana punem cei 200ml.de ulei(daca se taie se ia un galbenus crud si-l amestecam cu putin mustar si ulei si punem incet ,tot invartind,din maioneza taiata

Biscuiti spritati

INGREDIENTE: 3galbenusuri+1 ou intreg,250gr.margarina,250gr.zahar,1praf de copt,coaja de la o lamaie,1 esenta migdale ,cam 500gr de faina,o ciocolata alba ,o ciocolata neagra.

Se amesteca toate ingredientele(margarina se topeste putin, ouale se bat cu zaharul, iar praful de copt se stinge in o lingura de otet)Se framanta toate la un loc,sa iasa o coca potrivita ,elastica buna de modelat.Se intinde aluatul ,sa nu fie prea subtire si se taie sub diferite forme,eu l-am taiat cu cutitul ondulat de taiat cascavalul,daca aveti forme de pus la masina de tocat ,e si mai bine ,ies egali La mine masina era nr.5 iar forma nr.10,nu s-au potrivit.Topim in bain marie ciocolata alba si neagra,separat  si punem intr-o parte alba intr-una neagra sau  puteti introduce in ciocolata capetele,pe cele albe am pus bombonele mici colorate iar pe cele neagre nuca de cocos

duminică, 20 iunie 2010

Cartofi si castraveti sculptati

O incercare de a sculpta un pasaroi

Tortelini cu branzica


Piftie din carne de porc

INGREDIENTE:2 adidasi de porc,un ciolan afumat,o jumatate capatana de porc, o capatana de usturoi,1morcov,1patrunjel,o telina,o ceapa intreaga,un ardei mic. 

Se pune carnea la fiert impreuna cu oasele si soricii ,vreo trei ore,sa se observe ca se desprinde carnea de pe oase,se adauga legumele si se mai lasa la fiert o jumatate de ora,se verifica daca mai trebuie sare,apoi se adauga usturoiul pisat si se ia de pe foc .Cu o paleta se scoate carnea, oasele si legumele si se lasa putin sa se dezmorteasca,apoi scoatem oasele toate si asezam in farfurii carne amestecata cu soric si legume,peste tunam zeama strecurata ,cat sa le acopere.Pentru a fi sigur ca se intaresc se poate adauga si o gelatina cine vrea.

duminică, 6 iunie 2010

Tort cu floricele

Am incercat pasta voastra de zahar fetelor si n-am avut succes la fetita mea nu-i place ,a zis ca-i prea dulce,dar pe cea cu lapte praf o adora,nu ramane o bucatica din ea

Peste pane


chec cu ciocolata si cocos

INDREDIENTE: 12 oua, 250 gr margarina, 4 lg lapte, 4 lg cacao ,1/2 ciocolata amaruie, 300gr zahar + 4lg zahar, 2 cani faina( o cana are 250gr), 4 lg ulei, coaja de la o lamaie, 3 lg cocos 

1.Compozitia alba: Se bat albusurile cu 300gr zahar ,pana stau batz Separat galbenusurile se amesteca cu 4lg ulei, se adauga albusurile batute , coaja razuita de la lamaie, nuca de cocos, faina in ploaie si se amesteca incet de sus in jos, sa nu se lase  
2.Compozitia de cacao: Se amesteca pe foc margarina cu cacao, laptele , cele 4 lg de zahar, pe foc mic ,pana se topeste zaharul( atentie!! sa nu fiarba), se da la rece  si se  se razuieste ciocolata, acesta compozitie o amestecam cu 6 lg din compozitia alba 
 Se ung, tavile cu ulei si se pune hartie de copt  se toarna compozitia neagra ,apoi cea alba ,dupa preferinte. Din aceste ingrediente ies doua bucati in tavi nomale de chec

cuscus cu garnitura de legume si snitel de pui pane


sâmbătă, 5 iunie 2010

Alte decoratiuni cu Pinochio


joi, 3 iunie 2010

Alte sculpturi

Fetelor nu-ti trebuie scule speciale(adica daca ai nu-ti strica decupezi mai usor),eu n-am avut ,am folosit un cutit mai mic cu varf.Am curatat un grefuit si cu cutitul am decupat o steluta,pe urma un fluturas apoi o floricica(la aceasta am decupat o bulina pt ea si doua pt floricelele rosii)Dintr-un mar am decupat doua floricele si o lalea.O scobitoare am rupt-o in trei si am fixat bulinele pe flori,apoi pe bulina de la  floricica de grefuit am pus cateva picaturi de colorant roz si pe fluturas am pus pe antene si pe mijlocelul lui.Tot din grefuit am decupat cele trei petale de la lalea si antenutele de la fluture.Frunzulitele verzi de la florile rosii le-am facut din castravete(razuiesti un castravete ca si cum ai avea o ascutitoare si ai ascuti un creion mai gros).Toate ornamentele le-am infipt in scobitori,iar pe cele mai de sus in paiele de baut suc(tot in scobitori dar le-am introdus in paie),puteti mai simplu in betisoare de la frigarui.Daca vreti sa tina mai mult dati-le prin apa+ zeama de lamaie(nu se oxideaza).Ca vaza am folosit tot un grefuit invelit in folie,in care am infipt scobitorile.

marți, 1 iunie 2010

Sculpturi in fructe si legume

O incercare de sculptura.,lebada am facut-o din mar rosu,se poate face si din alta culoare,kiwi l-am taiat cu un cutit in zigzag,rosia la fel i-am taiat capacelul in zigzag si l-am intors invers, pe un grefuit,l-am taiat pt decojire,ca pe niste fasii ascutite,am scos miezul fara sa rup fasiile, le-am increstat si am decupat cateva forme sa arate ca niste frunzulite,iar dintr-o banana am facut o caracatita,cam atat ca era seara si-mi era somn.                                                                

Supica de galuste

INGREDIENTE:1 pui, 1 pastranac,3morcovi,o jumatate de ardei,o ceapa,o telina nu foarte mare,2 oua,gris,codimente,sare.

Se curata puiul,se portioneaza si se spala bine.Se pune intr-o cartita(cam de 3litri),apa,pe foc si cand da in clocot se pun bucatile de pui.Lasam sa fiarba cam o jumatate de ora si apoi punem legumele curatate morcovii  taiati in patru,telina taiata in doua,pastranacul in patru,ceapa intreaga si ardeiul si le mai lasam o jumatate de ora la fiert punem 2lg-te de sare,apoi strecuram zeama Separam ouale si mixam albusurile,punem galbenusurile si la sfarsit piper,boia,vegeta,sare (tot mixand),apoi punem grisul incet invartind cu o furculita de sus in jos,cantitatea de gris sa fie cat sa iasa o compozitie mai grosuta sa nu curga,dar sa nu fie nici prea tare.Punem zeama strecurata inapoi pe foc si o dam la mic,apoi cu o lingurita dupa ce o introducem in supica luam cat intra pe ea,si le asezam deasupra ,pana le punem pe toate(lingurita se umezeste ca sa nu se lipeasca compozitia de ea),se iau de pe foc  se acopera si se lasa asa 10 minute sa se umfle putin,apoi le putem servi