duminică, 30 ianuarie 2011

Premiu pentru creativitate

Am primit acest premiu de creativitate de la doua persoane in acelasi timpCakeni, Reka.ma bucura nespus faptul in sine si pe aceasta cale le multumesc din suflet ca tocmai pe mine,m-au ales dintre atatea persoane talentate pe care le cunosc.Eu la randul meu trebuie sa aleg sapte persoane talentate ,pentru a le trimite acest premiu si imi este foarte greu sa aleg pentru ca sunt prea multe cele pe care eu le apreciez si care au ridicat la rang de arta bucataritul.
REGULI  ce trebuiesc respecta
1.Multumeste-i persoane-i de la care ai primit premiul
2.Sa introduca banerul (poza cu Kreativ dij) pe blog.
3.Sa scrie link-ul blogului de la care a primit premiul
4.Premiul trebuie dat mai departe la alte sapte bloggeri
5.Trebuie sa link-am persoanele alese
6.Lasam un comment pe blogul lor,anuntam premiul
7.Scriem despre noi sapte secrete
Si acum cateva secrete:
1. Imi place sa ma incarc pozitiv si sa fiu optimista.
2.Urasc persoanele false ,cu doua fete si nu-mi place minciuna
3.Imi place sa ajut persoanele cu probleme
4.Nu pot sa dusmanesc o persoana ,chiar daca mi-a facut rau,prefer sa o ocolesc
5.Memoria mea e tocita :-))
6.La kilogramele mele as putea sa mai "lucrez"
7.Am foarte multi prieteni si-mi  impartasesc secretele lor,mi-ar dori sa fac psihologia
Si acum am sa aleg cele sapte talentoase,of!!! e greu ,as vrea sa aleg mult mai multe ,dar nu se poate ,i rog pe ceilalti sa ma ierte
Giovanna

Judy
Gabriela
Miha-biju
Pansy
Lissa
Mirela
si inca un premiu de la Surac,mersi cuscrule
                                                        
                                                          
                                                                            

sâmbătă, 29 ianuarie 2011

Tort Masinuta McQueen


 Am facut prima mea masina McQueen,nu a iesit de nota zece,dar pentru ca e prima,e acceptabila..Baietelul pentru care am facut-o,nu se poate bucura de ea,pentru ca el traieste intr-o lume a lui,cred ca intr-una mai senina,mai buna,decat a noastra,unde nu exista durere decat iubire si zambete,El a cunoascut,dragostea si mangaierea ,un camin primitor,la familia la care este in plasament.Mi-au cerut un tortulet simplu,desi timpul a fost scurt,am vrut sa-l fac putin mai deosebit la fel ca sufletelul sau  LA MULTI ANI! Samy,sa te aiba Domnul in grija lui tot restul vietii..Am sa pun o poza si cu el daca o sa-mi trimita.
 Tortul e realizat din doua blaturi de pandispan ,l-am umplut cu frisca si ananas,l-am insiropat cu siropul de la  ananas si o esenta de  lamaie si l-am imbracat in pasta de zahar pudra in care am pus o fiola de lamaie.
Si am avut ajutorul(pe pitica mea) langa mine,dupa ce am rugat-o 15 min :-)),ea o facut ochisorii,fulgerul si rotile ,vreau sa-i multumesc,pentru ca nu-l terminam la timp,fara ea.,imi pare rau ca nu mi-a ajuns timpul,sa-i fi facut o poza cum mesterea ea acolo si cum colora pasta,tare scumpica  era.






marți, 25 ianuarie 2011

Prajitura Kinder Pingui

Prajitura are un blat taiat in doua sau doua  foi de blat cum am facut eu

Data viitoare am sa o fac doar asa ca-i mai buna mi se pare prea mult blat daca punem amandoua jumatatile,am sa pun doar unul jos 


INGREDIENTE:

BLAT:8 oua,8lg.de zahar,4lg.de faina,4lg.de gris,1 praf de copt,3lg.de lapte,2lg de cacao,2lg.de miere,150ml.de ulei 

CREMA:500ml.de frisca,1 pachet intaritor de frisca,2lg.de lapte,1lg.de miere,2fiole de esenta de vanilie  

GLAZURA1: 120gr.ciocolata amaruie,70gr.de unt,1lg.de apa,2lg.de ulei 
GLAZURA2: 200gr.de ciocolata,amaruie,100gr.de unt,3lg.de ulei,1lg.de apa 

Se bat albusurile cu zaharul pana stau batz se adauga galbenusurile in care am pus dinainte praful de copt stins cu putin Helas,apoi se pune cacao,se mai bate putin,pe urma faina si grisul se amesteca incet de sus in jos,apoi laptele,mierea si uleiul tot cate putin,amestecand usor,compozitia va fi putin mai fluida ca la un blat obisnuit ,dar n-are importanta ca oricum creste Se pune jumatate din compozitie pe o hartie de copt,intr-o tava  si se da la cuptor,la fel se procedeaza si cu a doua foaie,nu se scoate imediat din tava se lasa sa se raceasca intai amandoua foile,apoi se desprinde hatia de copt 

La crema,se mixeaza frisca foarte bine cu un intaritor,cu laptele mierea si esenta.

La prima glazura se pun toate pe foc sa se topeasca ,nu sa fiarba!!! si dupa ce punem jumatate din frisca peste prima foaie de blat,ungem deasupra glazura (sa fie la temperattura camerei),se da la frigider,15 min,apoi se pune frisca ramasa,foaia de blat deasupra si glazura a doua ,care se face la fel ca prima.
Eu am pus peste a doua jumatate de frisca glazura ,ca m-au stresat prapaditii astia ai mei si am uitat ca mai am o foaie,dar am redresat situatia,punand,foaia peste glazura si apoi am pus putina frisca batuta cu ciocolata topita,graba strica treaba Data viitoare am sa o fac numai cu o foaie de blat ca in tava mea de 25/30cm. e pre multa compozitie de blat E o prajitura foarte gustoasa,si fina,o gasim in magazine,gen Kaufland

duminică, 16 ianuarie 2011

Prajitura Coca Cola


Am sa pun si sectiune ,uite ca le-am pus
 INGREDIENTE
BLAT: 4 oua,300gr.de zahar,12lg.coca cola,2lg.cacao,1 praf de copt,200gr.de faina 

CREMA:1 budinca de vanilie,300ml.de lapte,250gr.de zahar,4lg.de nuca de cocos,o margarina si jumatate ,250ml.de frisca

GLAZURA:100ml.de frisca,100gr.ciocolata amaruie

Se mixeaza albusurile cu zaharul,pana stau batz,apoi se pun galbenusurile(in care am pus praful de copt stins,cu putin Helas si le-am lasat la crescut pana am batut albusurile),tot cate o lg  si iar mixam,adaugam cacao si mai batem putin ,dupa care cernem faina si o amestecam incet de sus in jos,sa se omogenizeze.Turnam compozitia intr-o tava de 25/30cm.,in care am pus hartie de copt. 

La crema se fierb 250ml.de lapte cu200gr.zahar,separat budinca se amesteca cu 50ml.de lapte si cu 50gr.de zahar,apoi se toarna in laptele fiert ,se da un clocot si se lasa la racit.Margarina se freaca bine si se amesteca cu budinca si cu cocosul 

La glazura se pune frisca intr-un ibric pe foc si se adauga ciocolata,amestecand pana se topeste,atentie sa nu fiarba,daca-i prea moale se baga la frigider,daca-i prea tare se mai pune putina frisca 
Se pune blatul,crema,deasupra cele 250 ml.de frisca mixate,apoi glazura

Gogosi ca la mama acasa


Am facut gogosi simpli  pudrati din belsug cu zahar pudra vanilat si gogosi umpluti cu finetti(ciocolata)  
INGREDIENTE: 1kg.de faina,2 oua, un iaurt (250gr.),4 lg.de ulei, 5lg. de zahar,un pic de sare,coaja de la o lamaie razuita ,drojdie cat o nuca,apa calduta, un plic de zahar pudra vanilat.

Se pune drojdia cu putin zahar si putina apa calduta la crescut. Separat se pune intr-un castron faina ,se face o gropita unde se sparg ouale, se pune zaharul iaurtul caldut, sarea, drojdia crescuta, coaja de lamaie si se amesteca putin apoi se adauga apa calduta cat sa avem un aluat  potrivit ,nu foarte tare,apoi se framanta 15min. ungand mainile cu ulei. Il lasam la crescut40min, intr-un loc, caldut, acoperit cu un prosopel. Se pudreaza masa cu faina si  intindem aluatul, daca vrem sa le umplem cu ciocolata, atunci trebuie intins mai subtire, pe una din rotite se pune ciocolata apoi, se lipesc cate doua suprapuse, presand marginile roata cu degetele ,daca vrem simple, sa nu fie intins prea subtire, eu inting aluatul si apoi tai cu un pahar, tot timpul sub foaia intinsa de aluat sa fie pudrat cu faina sa nu se lipeasca, de plaseta pe care lucram. SECRETUL!!! la gogosi sa se umfle tare,e ca trebuie lasate rotitele taiate pe masa pana le decupam pe toate ca sa mai creasca ,de abia apoi se prajesc in mult ulei pe o parte , apoi pe cealalta, in timpul prajirii, eu le rasucesc greu ca se prea umfla. Ies un ligean mare de gogosi, am uitat sa le numar..

vineri, 14 ianuarie 2011

Floricele pentru tort



Am  fost rugata, sa fac cateva floricele,pentru doua torturi .avand pasta de zahar la dispozitie ,m-am apucat de treaba si ...ma rog, se putea si mai bine de atat ,daca aveam ustensilele necesare,asa... m-am descurcat improvizand ,mi-as fi dorit sa vad cum au fost aranjate de domnisoara respectiva,oricum eu i doresc toata fericirea si LA MULTI ANI ! Ioana

marți, 11 ianuarie 2011

Prajitura cu gust de inghetata


 Aici fetita nu a mai avut rabdare si a taiat mai repede o bucatica din ea
INGREDIENTE: blat din 7 oua(tava 25/30cm),insiropat cu esenta de vanilie si zahar,umplut cu crema de oua ,budinca si frisca,ornat deasupra cu gelatina rosie 

CREMA DE OUA: 9lg.de zahar,2 oua,1 budinca de vanilie.3 lg.de faina,1l de lapte 700ml.de frisca Se amesteca zaharul(7 lg.) cu doua galbenusuri,cu faina ,cu budinca si cu 200ml.de lapte,cat sa nu ramana cocoloase.Separat se pune la foc restul (800ml.de lapte) si cand da in clocot se adauga amestecul de sus apoi se invarteste repede sa nu se prinda de fundul cratitei,pana se ingroasa.Pe urma se adauga in crema fiarta si luata de pe foc cele 2 albusuri batute bine dinainte cu 2 lg.de zahar, amestecand incet de sus in jos.Se lasa putin sa se raceasca ,apoi calduta se amesteca cu frisca mixata bine se intinde peste prima jumatate de blat.se lasa cateva ore la intarit apoi se pune deasupra a doua parte de la blat.Eu am pus mai putina frisca,fiindca nu am avut,dar voi trebuie sa respectati reteta ,altfel riscati sa curga crema de pe blat.Bine ar fi daca ati asambla prajitura asta intr-o tava,ar fi mai usor
Fetitei mele i place tare mult prajitura asta spune ca seamana cu inghetata ,e un fel de diplomat