Prajitura Fanta,vara e tare racoroasa ,cand o scoti din frigider,e un deliciu,n-am facut-o tare demult si i-am pierdut reteta,dar cum am prietene foarte saritoare,imediat mi-au venit in ajutor :-))
INGREDIENTE
BLAT: 6oua,6lg de zahar,4 lg de faina,90ml de ulei,1 praf de copt,2 lg cacao
CREMA:200ml frisca,300gr de branza,1 margarina,200gr de zahar pudra,1 esenta de vanilie
GLAZURA: 2 budinci de vanilie,900ml de fanta,4lg de zahar
La blat se mixeaza albusurile cu putina sare si zaharul ,pana stau batz,apoi se adauga galbenusurile in care am pus praful de copt dizolvat cu o lingurita de otet,,mixam in continuare,adugam cacao si amestecam incet de sus in jos,sa nu se lase spuma,punem uleiul si amestecam incet tot asa,apoi faina,amestecand pentru omogenizare,punem intr-o tava de 25/30cm o foaie de copt , turnam compozitia,apoi o dam la cuptorul,incalzit in prealabil,vreo 35 min.
La crema mixam frisca,separat,margarina o mixam cu zaharul pudra,apoi adaugam branza si punem totul peste frisca,invartind de jos in sus.Cand blatul e racit,asezam crema si deasupra turnam uniform(peste tot) glazura.
La glazura,punem sucul la fiert,amestecam cu cele doua budinci ,cu zaharul si lasam sa dea cateva clocote si asa fierbinte o turnam peste crema,niveland repede ca se intareste.
Negresă cu banane, mascarpone și Oreo
Acum 2 zile