sâmbătă, 27 august 2011

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta,vara e tare racoroasa ,cand o scoti din frigider,e un deliciu,n-am facut-o tare demult si i-am pierdut reteta,dar cum am prietene foarte saritoare,imediat mi-au venit in  ajutor :-))
INGREDIENTE  
 BLAT: 6oua,6lg de zahar,4 lg de faina,90ml de ulei,1 praf de copt,2 lg cacao 

CREMA:200ml frisca,300gr de branza,1 margarina,200gr de zahar pudra,1 esenta de vanilie  

GLAZURA: 2 budinci de vanilie,900ml de fanta,4lg de zahar 

La blat se mixeaza albusurile cu putina sare si zaharul ,pana stau batz,apoi se adauga galbenusurile in care am pus praful de copt dizolvat cu o lingurita de otet,,mixam in continuare,adugam cacao si amestecam incet de sus in jos,sa nu se lase spuma,punem uleiul si amestecam incet tot asa,apoi faina,amestecand pentru omogenizare,punem intr-o tava de 25/30cm o foaie de copt , turnam compozitia,apoi o dam la cuptorul,incalzit in prealabil,vreo 35 min.

La crema mixam frisca,separat,margarina o mixam cu zaharul pudra,apoi adaugam branza si punem totul peste frisca,invartind de jos in sus.Cand blatul e racit,asezam crema si deasupra turnam uniform(peste tot) glazura.

La glazura,punem sucul la fiert,amestecam cu cele doua budinci ,cu zaharul si lasam sa dea cateva clocote si asa fierbinte o turnam peste crema,niveland repede ca se intareste.

sâmbătă, 20 august 2011

Tort Sabotelul domnisoarei Timeea

Azi ,am avut de facut un tort ,pentru fetita unei cunostinte ,pe care o cheama Timeea,domnisoara-si dorea tare mult  o inimioara,asa ca mi-a dat mana libera si-a iesit cam ce se vede-n poze.Mama ei a fost tare incantata,sper sa fi fost si fetita,am sa aflu saptamana viitoare,reactia ei.Oricum e primul sabotel facut de mine,mi-as fi dorit sa fac si o gentuta,dar am avut alte probleme pe cap si nu prea era timp.Tortul e din blat de pandispan,crema de frisca,tort gelle rosu si ananas,decorul din pasta de zahar..

luni, 15 august 2011

Tort bebe

Sambata,m-am distrat un pic ,cu un tort ,pentru fetita unui coleg.lAm facut pentru prima data botosei si pampers,asa ca fiti toleranti,cu criticile,l-am terminat cam pe la ora 2 noaptea.Cea mai haioasa faza ,a fost cand am aflat ca la petrecere,au mancat copii tot decorul ,in special botoseii,dar pampersul nu l-o vrut nimeni :-(((, copii au crezut ca poate bebele a facut ceva in el :-))). Colegul meu,a fost foarte impresionat,mi-a spus ca inainte de-al pune la frigider,o sa-l arate la toti vecinii. Am facut un blat de pandispan,crema din frisca ,cocos,capsuni si tort gelle rosu,o foaie de rafaello deasupra si l-am imbracat in pasta de zahar,decorul tot din pasta,am sa pun reteta maine

sâmbătă, 6 august 2011

Salata de fructe


INGREDIENTE:pepene galben,pepene rosu,frisca,doua baghete de biscuiti imbracati in ciocolata,mai puteti completa cu pere,banane,etc. 
Cu o lingurita mica rotunda,speciala,se decupeaza globuri din fructe,seamana cu cea de luat inghetata,in varianta mai mica,iar frisca se pune cu poshul

vineri, 5 august 2011

Cremes frantuzesc 2


INGREDIENTE:

CREMA:3oua,o budinca de vanilie,4 lg.de faina,8lg de zahar,1l de lapte

FOI: doua foi,de cremes cumparate sau facute acasa,am sa pun reteta lor altadata

FRISCA:1 l de frisca vegetala

Se separa ouale,galbenusurile se amesteca cu budinca,faina,8lg.de zahar si cu 100ml.de lapte.Separat se pun la fiert cei 900ml.de lapte si cand da in clocot se adauga ingrosala de galbenusuri,invartind repede sa nu se faca cocoloase si sa nu se prinda de fundul cratitei.Dupa ce se ingroasa se trage de pe foc si se pun albusurile batute separat cu o lg.de zahar si se amesteca de sus in jos incet  Se ia o foaie si se pune crema asa calda,se niveleaza si se lasa la racit.Deasupra cremei se intinde frisca(pe care am batut-o separat foarte bine). A doua foaie se faramiteaza bine si se presara deasupra peste frisca.Am sa va spun un secret :eu inainte de a umplea foile le dau putin la cuptor,sa se reamprospateze.E o prajitura,foarte apreciata.