Pages

marți, 13 iulie 2010

Eclere

INGREDIENTE: 

ALUAT10lg de apa,100gr untura,100gr faina,3oua mari 

UMPLUTURA:250ml frisca,1budinca vanilie,1esenta vanilie,1ou,500ml lapte,4lg zahar  

Se pun intr-o craticioara pe foc apa,impreuna cu untura si se lasa sa fiarba,se adauga faina,invartind repede,pana se ingroasa,apoi se ia de pe foc si se adauga imediat un ou intreg,invartind repede,apoi iar un ou,iar se invarte si la sfarsit ultimul ou,cand terminam de pus ouale ,arata ca o crema mai grosuta,inainte parea ca si cum ar fi taiata(sa nu va speriati) ,se lasa sa stea un pic apoi se pune intr-un posh si se aranjeaza in tava(tava nu se unge),se da la cuptorul incins dinainte ele vor creste ca  niste gogosi..Dupa ce se racesc se taie capacele si se pune umplutura,dupa imaginatia fiecaruia.

Se face o budinca din lapte,zahar ,un galbenus de ou si lapte,dupa ce se ingroasa,se bate separat albusul de la ou,foarte bine si asa calda,dupa ce o luam de pe foc,se adauga in ea, acesta,amestecand incet de sus in jos.Frisca se mixeaza bine  si in gogosi punem budinca,apoi frisca ,iar deasupra capacelul si o bucatica de jeleu, gelatina sau cirese confiate,dupa preferinta 


Premii pt
Gabriela,
Mirela,
Diana,
Pansy,
Giovanna,
Vio,
Judy,
Mimi,
Anca,
Cccris,
Nely,
Lissa,
Daniela Bighiu,
Felis,
Surac
cu toate aprecierile mele                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                    

23 de comentarii:

  1. of doamne.... ce pofta mi=ai facut...

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte bine arata,de mult nu am facut,dar vin la tine,,,,te pup si o seara placuta!

    RăspundețiȘtergere
  3. multumesc fetelor,nu stiu Mirela de ce nu pot sa intru sa-ti las commenturi si va astept la o portie

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumesc mult pentru vorbele frumoase din mesaj si premii! dar pe langa premii pot sa-mi iau si o portie de ecler?:))...numai una...
    Pupici.

    RăspundețiȘtergere
  5. Multumesc mult pentru vorbele frumoase din mesaj si premii! dar pe langa premii pot sa-mi iau si o portie de ecler?:))...numai una...
    Pupici.

    RăspundețiȘtergere
  6. si eu care am crezut ca premiul era un ecler..:((, multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  7. Multumesc Doinitza's pentru premii sant super faine,dar nu plec fara sa-ti fur si un ecler...pai sepoate sa las asa o bunatate?pupik!

    RăspundețiȘtergere
  8. multu tare ca m-ai inclus si pe mine in lista ta. nici nu le-am avzut data trecuta. am ramas cuplata doar pe ecler.
    te pup
    si mu;tumesc mult

    RăspundețiȘtergere
  9. Multumesc Doinitza sunt super premiile si ma bucur din suflet ca te-ai gandit si la mine.pupici

    RăspundețiȘtergere
  10. Multumesc frumos de premii. Cred ca o sa incerc cat de curand reteta asta. Salivez aici...

    RăspundețiȘtergere
  11. doinitza uite am luat premiile, imediat le publit, iti multumesc pt ele, si sa stii ac-ti fur si un ecler, chiar nu am mancat d emult..mmm foarte bun e.

    RăspundețiȘtergere
  12. Vincent eu m-am logat la voi la ianchis_doinitza,iti multumesc oricum

    RăspundețiȘtergere
  13. v-am premiat pe toti pt ca ati meritat pe deplin,realizarile voastre arata asta daca am uitat din neglijenta pe cineva imi cer scuze

    RăspundețiȘtergere
  14. simpatice premiile,le iau acuma,ti multumesc din suflet !

    RăspundețiȘtergere
  15. Doinita arata super eclerele! O rugaminte am, daca se poate...cum faci ca sa nu ti se lase gogosicile? Eu inca n-am reusit performanta asta sa-mi stea toate batz :-))) Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  16. Petite,tot secretul e sa nu deschizi usa de la aragaz si sa nu le faci prea moi

    RăspundețiȘtergere
  17. E cea mai buna reteta de ecler pe care am incercat-o!pur si simplu au iesit asa cum trebuiau!Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  18. Ma bucur, ca ti-au iesit ,cum trebuie, Anonim, mi-au spus mai multe persoane, ca explic foarte bine retetele, inseamna ca efortul pe care-l fac, nu-i in zadar:) mersi

    RăspundețiȘtergere