Pages

sâmbătă, 6 noiembrie 2010

Prajitura"Trandafirul negru"



INGREDIENTE:
 Foi:600gr.faina,200gr.de zahar pudra,1ou,100gr.margarina,1praf de copt,2lg-te de bicarbonat de sodiu,un varf de sare,200ml.lapte 

Umplutura de mac:200gr.de mac,250gr.zahar,200gr.de faina,un praf de copt,100gr de margarina,200ml.lapte caldut,3 plicuri de zahar vanilat,coaja de la o lamaie 

Crema:1l de lapte,3 budinci de vanilie,1 margarina,si jumatate,250gr.zahar pudra,2 esente de vanilie

 Glazura:150gr.ciocolata neagra

Din ingredientele de mai sus se fac sase foi,pe doua le coacem "normal",iar pe cele patru,le umplem cu umplutura de mac si le facem ca pe rulade sau bagly,cum spunea Cakeni,apoi le asezam in tava pe o hartie de copt,una langa alta,ele vor creste in cuptor.La crema ,se pune laptele la fiert si se face budinca,apoi separat se mixeaza margarina cu zaharul pudra si se amesteca cu budinca racita.Pe una din foile coapte" normal" se pune jumatate din crema,apoi se aseaza ruladele,deodata,cu ajutorul foi de copt,pe urma se pune crema ramasa si se aseaza deasupra,cealalta foaie coapta"normal".Peste praji. se pune ciocolata topita in bainmarie.
Pe aceasta cale i multumesc lui Cakeni pt.reteta.Urmatoarea o sa iasa mai perfecta.Aceasta praji.se mai poate face si cu nuca,alune,sau cocos,in loc de mac,parerea mea,atunci se va numi trandafirul maro,alb,etc.:-))

14 comentarii:

  1. Draga mea,exact prajitura asta am vrut sa o fac si eu,doar ca necesita mai mult timp decat as fi avut astazi pentru bucatarit(au venit lemnele la mamica si am fost acolo)dar este o combinatie tare faina,am mai facut-o cu ceva vreme in urma,dar sa o incerci cu nuca si crema de ciocolata,este un deliciu.te pup si o seara frumoasa!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. inseamna ca ai avut de lucru cu lemnele,iar praji.mi se pare a fi cea mai aspectoasa pe care am vazut-o pana acum,am sa retin ideea ta si eu te pup dulce,duminica placuta

    RăspundețiȘtergere
  3. mama ce te-ai mai muncit.... sper sa nu o mananci pe toata singura:)))

    RăspundețiȘtergere
  4. Foarte fain tia iesit prajitura , felicitari draga mea.Pare mai galben ca a mea ,poate poza ,sau ai folosit ou de casa?Te pusi pa:)

    RăspundețiȘtergere
  5. ooo...ce frumoasa e prajitura si de gust nu mai intreb ca sunt sigura ca e mai mult decat delicioasa.

    RăspundețiȘtergere
  6. Giovanna pare tare greu de facut,da in esenta de fapt e simpla,m-a tinut o saptamana ca-i tare mare si inalta,ca sa poti musca trebuie sa o culci(nani,nani,puiu mami):-)),duminica placuta

    RăspundețiȘtergere
  7. O pajitura minunata si ti-a iesit super. O duminica placuta.

    RăspundețiȘtergere
  8. mersi Surac ,tocmai pt.ca e interesanta ma ambitionat sa o fac,nu-i cea mai perfecta dar conteaza cum zici tu incercarea moarte n-are,pa

    RăspundețiȘtergere
  9. Cakeni,ma bucur ca esti indulgenta si nu mai criticat,la noi ouale sunt mai galbene ca nu-s stresate,deunazi am vazut pe raft un carton pe care scria,oua nestresate,m-am prapadit de ras,in alta zi am vazut la pui aceeasi chestie,doamne mare-i gradina Domnului si multi vor sa sara gardul,te pup dulce

    RăspundețiȘtergere
  10. Lissa,senseiul meu ma bucur ca ti-a placut,e foarte gustoasa,data viitoare o fac cu alune si ciocolata,pupici

    RăspundețiȘtergere
  11. mersi Sara si Miki,se putea si mai bine,dar a doua oara trebuie sa iasa perfecta,te pup Miki si pe tine Sara hai nu fi geloasa :-))

    RăspundețiȘtergere
  12. arata grozav prajitura ta !foile se coc pe dosul tavii ?

    RăspundețiȘtergere
  13. alea doua normale da,pe fundul ei,cele facute rulade in interiorul tavii,sa pui aromele toate altfel,are gust de bicarbonat,dupa ce o faci ti se pare usoara,te pup dulce,ti-am spus ca blogul tau imi intra in varianta mica nu vad decat pozele,de aceea nu pot sa-ti las commenturi,vad ca ai o gramada de bunatati acolo,nu esti tu de vina ca la servici imi apare normal blogul,naiba stie ce-am ispravit eu :-))te pup dulce

    RăspundețiȘtergere