INGREDIENTE:
Foi : 3 oua, 300ml lapte, 250gr zahar, 250ml ulei, 1lingurita amoniac, 1lingurita de otet, cam 1kg de faina
Crema: 9lg faina, 1,100 l lapte , 500gr zahar, o ceasca de apa , 300 gr margarina, optional 2 esente de rom
Glazura: 4lg frisca Viva, 100 gr ciocolata amaruie
La foi se bat ouale, cu zaharul, apoi se adauga uleiul ca la maioneza ,pe rand, se pune laptele, amoniacul stins cu otet si se adauga faina ,se framanta bine, pana se incorporeaza toata, daca-i prea moale mai adugam faina, iar daca-i prea tare punem lapte, sa iasa o coca potrivita de intins. Se portioneaza coca in 7 bucati si se intind ,pe dosul tavii.
La crema se pune zaharul la caramelizat, se adauga cescuta de apa, se lasa sa fiarba, sa se topeasca bobitele de zahar, apoi se pune faina se invarte bine cu o lingura de lemn si se adauga laptele , se lasa pe foc pana se ingroasa ca o ciulama, se trage de pe foc si se pune margarina (cat este inca ferbinte ciulamaua), se amesteca bine sa se omogenizeze se lasa la racit si se pune peste prima foaie, apoi peste s doua , pana ajungem la a saptea , pe aceasta nu o ungem. Se pune o greutate deasupra peste prajitura, sa se preseze bine, eu am pus o cratita cu apa, cam 15 min, se da la frigider si a doua zi se taie in trei , pe lungime, rezultand 3 fasii( dreptunghiuri), acestea se taie la randul lor pe diagonala ,apoi se potrivesc partile curate fara crema ,se ung cu crema si se lipesc, sub forma de triunghi, imi cer scuze cele 4 poze de jos le-am luat de pe un site ca sa intelegi mai bine, ca eu n-am fost inspirata sa fac decat mai tarziu
Se pune frisca, pe foc , se adauga ciocolata si se lasa pana se topeste (sa nu fiarba) si se toarna peste triunghiuri, apoi se presara cocos din belsug
Ce frumos arata, ca scoasa din vitrina! Felicitari!
RăspundețiȘtergereCe bunatateeee!!!!!!!!pupp!!
RăspundețiȘtergereMersi, Paula ,am reteta de multi ani si nu stiu daca o sa ma crezi, am facut-o pt prima data, e vechete , cred ca o facea si mami,mersi
RăspundețiȘtergereMirela, a fost apreciata, dar mie drept sa-ti spun ,mi-ar placea mai mult cu crema de la dobos , sa umplu foile, nu-mi plac cremele cu faina,mersi pupici
RăspundețiȘtergereBuna si spornica tare!
RăspundețiȘtergereCe frumoasa e, cand eram mica ma uitam in vitrina la cofetarie si ma tot gandeam cum au facut-o asa ca un varf de munte !?
RăspundețiȘtergereTeo, e foarte spornica, am avut pana joi , ceva dulce in casa :)
RăspundețiȘtergereMandala si mie mi se parea foarte interesanta, uite ca si noi o putem face si pe deasupra sa o savuram :),mersi
RăspundețiȘtergereHarnica foc, tot timpul ne faci pofta. Foarte reusita cabana ta. Te sarut!
RăspundețiȘtergereMersi, Roswitha, te pupik si eu
RăspundețiȘtergerenu am facut niciodata acasa prajitura, dar vazand reteta la tine, parca m-as incumeta si eu!!!
RăspundețiȘtergereStefy, daca respecti pasii , pe care i-am enumerat , trebuie sa-ti iasa, sa-mi spui daca ai reusit
RăspundețiȘtergere