FOI:10lg.de ulei,10lg.de apa,2lg-te de bicarbonat de amoniu stinse cu 1lg.de otet,10lg..de zahar,faina cata cere
CREMA:2pachete de unt(margarina),1budinca si jumatate de frisca,750ml.lapte,200gr.de zahar,5 lg.de cocos,1 esenta de vanilie
Se pun intr-un castron uleiul,apa,zaharul si se bat putin pt.a se topi zaharul apoi se pune faina cata cere ca sa iasa un aluat elastic bun de modelat.Din acest aluat se fac 4 foi pe fundul tavii(25/30)unsa cu putin unt sau ulei.
La crema se pune 500ml. lapte la fiert,separat se amesteca budinca cu zaharul,cocosul si cu restul de lapte si se toarna peste laptele fiert, incet sa nu se faca cocoloase,se lasa sa fiarba 2 clocote,apoi,se da la rece.Untul se mixeaza bine si cand e rece budinca se pune peste unt tot cate o lg din ea.si se mixeaza,apoi se adauga esenta.Cu aceasta crema se umple foile si deasupra peste ultima foaie se pune inca un strat de crema si se pudreaza 5lg.de cocos
I-mi place foarte mult prajitura asta,dar sa o mananc facuta de altii,pentru ca eu nu prea ma incumet la facutul foilor,dar cum am spus e super buna,daca ai fi mai aproape as veni la cersit!te pup o zi buna!
RăspundețiȘtergereAi potrivi pana si culorile la fotografiat, super arata, sa tot mananci...Bravo.
RăspundețiȘtergereDoinitza, arata excelent! Prajiturile clasice raman tot timpul la moda :-) Pup si am notat reteta!
RăspundețiȘtergeree de incercat ! n-am mancat niciodata,dar imi place tot ce e cu nuca de cocos
RăspundețiȘtergereGabriela tu esti oricand binevenita,nu trebuie sa "cersesti"
RăspundețiȘtergereSurac ,am invatat ceva de la tine,cum asortezi hainele,asta-i pasiunea mea asa trebuie sa asortezi si ceea ce postezi,imi place cum le aranjezi tu
RăspundețiȘtergerePetite eu mor dupa praji.cu miere,si dupa multe prajituri vechi care sunt foarte bune,mie-mi sunt apreciate torturile si prajiturile pt.ca folosesc aceleasi metode traditionale,doar ca le mai imbunatatesc putin,ca am evoluat nu?
RăspundețiȘtergerePansy aici mai nimerit si eu o ador,tot ce e cu cocos in special Rafaello
RăspundețiȘtergeremmmm,asta da bunatate,imi place cum suna "cu cocos,am sa o fac si eu.pupici si o zi frumoasa!!
RăspundețiȘtergereBuna, Doinitza ai un premiu la mine, facut de mine...
RăspundețiȘtergereMirelus sa o faci ca-i simpla si buna,foile se inmoaie,parca ar fi de la dobos,eu inainte faceam dobosul cu foile astea,te tuc
RăspundețiȘtergereMersi Surac pt.premiu
RăspundețiȘtergereDelicioasa prajitura ...imi place mult !
RăspundețiȘtergereAm si eu o reteta asemanatoare...
mi-ai facut o pofta , cred ca o voi face si eu curand.
Complimente pt.blog !
pe curand!
mersi Nico si blogultau e super
RăspundețiȘtergereImi place mult aceasta prajitura. Daca nu te deranjeaza, o sa incerc si eu !!!!
RăspundețiȘtergereE frumoasa ca Alba ca Zapada !!!!
chiar te rog sa o faci ,auzi la tine sa ma deranjeze!,e tare buna,te pup Reka
RăspundețiȘtergerewow !!!!!!!!!!!!!!!!!
RăspundețiȘtergereasta-i cea mai tare reteta de foi de pe planeta !!!!!!!!!!!!!!
mersi mult !!!!!!!!!!!!!!
Ma bucur,Alina ,ca-ti place
RăspundețiȘtergere