vineri, 12 februarie 2010

Prajitura "BUCURESTI"






Ingrediente :

BLAT:8oua,4lg.de apa,10lg.de faina,2lg.cacao,12lg.zahar,1praf de copt
CREMA:200gr.de zahar,3lg.de apa,1ou intreg,1 margarina,1 esenta de migdale  
 GLAZURA:100ml.frisca HULALA,100gr. ciocolata amaruie 

La blat se bat bine albusurile cu zaharul si putina sare,apoi adaugam galbenusurile si apa, pe rand,mixand incontinu,iar la sfarsit punem cacao mai mixam putin, ,apoi faina si praful de copt stins cu helas 

La crema se amesteca zaharul cu apa si se pun in bain-marie pana se topeste bine zaharul (nu prea mult ca se zahariseste),asa calduta cum o luam de pe abur i se adauga un ou intreg,invartind bine sa se amestece,se adauga esenta de migdale si se lasa la racit. Margarina se freaca bine si in ea punem siropul de zahar tot cate putin sa nu se taie(daca se taie se poate repara cu o lingurita de untura de la frigider,ca la maioneza punem cate putina crema peste untura si tot invartim) 

Se pune la glazura frisca in baine-marie impreuna cu ciocolata pana se topeste( atentie sa nu fiarba),daca este prea moale se lasa putin la frigider Blatul se coace ,se raceste si se taie patratele,se insiropeaza cu apa,zahar si esenta de migdale,apoi se pune glazura de ciocolata.Peste blat se pun cu posul floricele roz si frunzulite verzi din crema sau cum doriti.puteti sa puneti crema si la mijlocul blatului Eu am impartit crema in doua si am colorat una roza una verde cu colorant alimentar