sâmbătă, 20 martie 2010

Prajitura "OTHELLO"





BLAT alb:7albusuri,1cana de zahar,2lg.faina,200gr.de cocos,1praf de copt.

BLAT negru:3oua.9lg.zahar,2lg.cacao,3lg.apa,3lg.faina,1praf de cop
CREMA:7galbenusuri,15lg.zahar,4lg.de apa,1margarina.
GLAZURA:100ml.frisca HULALA,100gr. ciocolata neagra.


Se face blatul alb de albusuri la fel ca la prajitura Snickers,doar ca se pune cocos in loc de alune si nu se adauga cacao.Se bat albusurile cu zaharul(foarte bine sa poti intoarce castronul cu gura in jos si sa nu curga)apoi se pun faina ,praful de copt stins si cocosul toate deodata incet sa nu se lase spuma si se invarte de jos in sus (la fel de finut)
Blatul negru se face normal:se bat albusurile cu zaharul se adauga galbenusurile si apa(batand mereu) ,apoi cacao,iar la sfarsit faina si praful de copt(invartind incet de sus in jos)
Crema se face pe bain-marie pana se ingroasa ca o smantana(35 min.)Apoi aceasta  dupa ce sa racit(incet tot amestecand) se adauga in margarina( mixata bine dinainte) La glazura se pune pe foc mic, frisca lichida si se incalzeste (atentie sa nu fiarba),apoi se razuieste ciocolata si se invarte sa se topeasca.Daca e prea lichida se da la frigider putin,iar daca e prea tare se mai pune putin pe foc

0 comentarii: