marți, 12 octombrie 2010

Tort "Trunchi de copac"








INGREDIENTE:

Rulade: 8oua,8lg.de zahar,6lg.de faina,2lg.de amidon,1 praf de copt 

Crema: 500ml.de frisca,o piersica mare mare(2 mici),2lg.de zahar,1 gelatina Tort Gelle rosie 

Glazura:150ml.frisca,1ciocolata amaruie

Decor:150gr.margarina,5lg.de zahar,4lg.de apa,1 ou,cateva picaturi de colorant verde,rosu,galben ,2lg.de cocos verde

Se separa ouale,se bat albusurile cu zaharul pana stau batz,se aduga galbenusurile (in care am dizolvat cu 5 min.inainte praful de copt+1lg-ta de Hellas),mixand in continuare,apoi punem faina in ploaie,amestecand incet de sus in jos sa nu se lase compozitia,se imparte in doua si se da la copt ,intr-o tava(20/30) unsa cu putin ulei si in care am pus hartie de copt.Dupa ce se scoate din cuptor se ruleaza,impreuna cu hartia de copt ,cu atentie sa nu se rupa si se lasa sa se raceasca,fiecare rulada in parte. 

Piersica se piseaza,bine si se adauga 2lg.de zahar,se pune pe foc foarte putin!!! sa se topeasca zaharul (sa nu fiarba),apoi adaugam gelatina,amestecam bine si o turnam peste frisca mixata dinainte si mai mixam de cateva ori sa se omogenizeze.

Frisca se pune pe foc sa se incalzeasca ( sa nu fiarba)si in ea punem ciocolata rupta in bucatele sa se topeasca,daca-i prea moale,o punem putin la frigider ,daca-i prea tare mai punem frisca,apoi o turnam peste rulade

Zaharul ,cu apa se pun pe foc sa dea cateva clocote,apoi se ia si se adauga  oul batut spuma,dupa care se lasa la racit.Margarina se mixeaza si peste ea turnam tot cate un pic,invartind continuu,siropul de zaharATENTIE:daca se taie ,nu disperati,puneti o lg-ta de untura din frigider si adaugati tot cate putin (ca la maioneza),din compozitia taiata si surpriza!se repara la loc,am patit si eu odata.Impartim in trei crema si punem colorantul,din ea facem floricele si iarba. 

Ruladele se curata de foaia de copt dupa ce se racesc si se ung cu crema de frisca apoi se ruleaza din nou,o rulada o punem drept,aceasta formand trunchiul,iar cealalta se taie la mijloc pe diagonala,pt.a forma doua crengi si se aseaza ,lipite de trunchi cu partea taiata.Dupa aceea turnam glazura,punem roata nuca de cocos,si din crema facem ornamentele,desi pare,nu e atat de greu de facut.

9 comentarii:

Rodie spunea...

Buna.

Sunt Cornelia si as vrea sa te rog daca esti dispus/a sa faci un schimb de linkuri cu siteul meu despre Rodie. Voi incerca sa acopar tot ce se poate despre fructul Rodiei.

Siteul se afla aici http://www.rodie.info/

Ma poti contacta folosind pagina de contact de pe site.

Astept un raspuns.
Multumesc pentru timpul acordat.

giovanna spunea...

f frumos.

Judy (Erzsébet Iudith Fat) spunea...

Foarte frumos!!!Felicitari!!!

Doinitza`s cakes spunea...

multumesc Giovanna si tie Judy

Doinitza`s cakes spunea...

Rodie ti-am trimis linkul meu,te numesti Cornelia sau Doina?

Anca (tort.personalizat) spunea...

Felicitari! Foarte frumos!

Doinitza`s cakes spunea...

mersi Anca

Reka spunea...

Arata foarte bine, decorul este superb!!!! Cum reusesti sa le faci asa de perfecte?

Doinitza`s cakes spunea...

mersi Reka si ale tale sunt teribil de aspectoase si gustoase,uite cine vorbeste,te pup