miercuri, 13 octombrie 2010

Gogosari in otet la rece


INGREDIENTE:10 kg.gogosari,500gr.de zahar,1l de otet,200gr.de sare,2 conservante,piper boabe,foi de dafin,2 radacini de hrean,6 ardei iuti  

Se curata gogosarii ,se scoate casuta de seminte si se taie in patru,daca-s foarte mari in sase si se pun intr-un castron mare sau o cratita,peste ei se adauga zaharul,sarea,otetul,conservantul,apoi se lasa la stat 24 de ore,invartind din cand in cand ,sa se amestece bine.Dupa 24h ei isi lasa zeama atat cat sa ne ajunga in toate borcanele,nu mai trebuie facuta zeama separat.Borcanele,se sterilizeaza,apoi se aseaza pe fundul lor,piperul,foile de dafin,adaugam gogosarii pana la jumatate,ii indesam bine si printre ei,pe margine introducem,hreanul taiat,bastonase subtiri,ardeii iuti si iar punem un strat de gogosari,indesam,punem hrean ,peste adaugam zeama pe care au lasat-o,se acopera cu celofan si folie de aluminiu.Dupa aceasta reteta pun in fiecare an si-mi stau foarte bine NU SE INMOAIE

0 comentarii: