Blat: 8 albusuri,300 gr zahar,300 gr nuca(alune),2 lg faina,2 lg cacao,1 praf de copt
Crema: 8 galbenusuri,1 ou intreg,300 gr zahar,10 lg lapte,2 lg cacao,100 gr ciocolata 1 margarina(unt)
Glazura: 100 gr ciocolata amaruie,100 ml frisca lichida Hulala
La blat se mixeaza albusurile cu un pic de sare,pana stau batz,se adauga cacao,se mai bate putin ,iar la urma se adauga faina,praful de copt stins cu putin Helas si alunele,toate deodata,presarate usor deasupra ,pt a nu se lasa spuma si se amesteca incet de sus in jos,atentie!!! nu se bate
Crema ,se face pe abur.Se amesteca galbenusurile,oul intreg,cacao,zaharul si laptele,pe abur,35-40 min,invartind din cand in cand ,sa nu se prinda de fundul cratitei,pana se ingroasa ca o smantana,se razuieste ciocolata,se amesteca din nou pana se topeste aceasta,apoi se da la rece.Margarina se freaca bine si se pune peste ea ingrosala de cacao,tot cate o lingura si se amesteca repede,sa nu se taie
Peste blat ,se pune crema ,apoi glazura de ciocolata.
La glazura ,frisca se pune pe foc ,peste se razuieste ciocolata,se lasa sa se incalzeasca,invatind,atentie!!! sa nu fiarba,apoi se intinde peste crema ,daca-i prea subtire se mai aduga ciocolata,daca-i prea groasa se mai pune putina frisca
vineri, 12 martie 2010
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu