luni, 19 aprilie 2010

Tortul de ziua mea

Un tort simplu si facut la repezeala
BLATUL: 9oua,27lg.de zahar,9lg.de faina,1 praf de copt,9lg.de apa,2lg.cacao
CREMA: 2budinci de ciocolata ,500ml. de lapte, 9lg.de zahar,1 margarina Rama.

DECOR:1,5litri de friscaHULALA,150ml.apa

La blat se separa albusurile de galbenusuri.Peste galbenusuri se pune 1praf de copt stins cu Hellas si se amesteca putin pt.omogenizare,lasandu-se la crescut pana batem albusurile.



Albusurile se mixeaza impreuna cu zaharul(nu va speriati ca nu-i prea dulce) puse deodata ,pana nu mai curge spuma(ramane bat)asa se spune.



Apoi se pune o lg. de apa, una din galbenusurile crescute,iar una de apa iar una de galbenusuri tot mixand dupa fiecare pana le terminam de pus pe toate,presaram 2 lg. de cacao cu varf si mai mixam putin sa nu ramana cocoloase.
Adaugam faina toata ,finut si amestecam , de data asta cu o paleta sau lingura, de jos in sus ,incet sa nu se lase spuma,pana nu mai sunt cocoloase de faina,aluatul trebuie sa fie putin mai grosut ca o smantana.                            



Se unge o tava de 25/30cm si se pune in ea hartie de copt,se toarna blatul dupa cum se vede mai sus si se da la cuptorul incalzit dinainte.Daca cuptorul arde, cum ma necajea al meu mereu ,se pune in tava mare de la aragaz apa,in partea de jos sub blat, aproape plina, se lasa la incalzit odata cu cuptorul, apoi se introduce tava cu compozitia de blat pe un gratar deasupra si se coace cam 25-30min ,daca faci proba si  intoduci scobitoarea in el, nu trebuie sa se ia pe ea nimic,atunci este copt, cat se coace ar fi bine sa nu se deschida usa cuptorului ca se lasa blatul .Spor la treaba
.
Crema: budincile de ciocolata se amesteca cu 9lg. de zahar,si cu putin lapte(50ml.)se invarte bine sa nu fie cocoloase .Separat restul de lapte(450ml.)se pun la fiert si cand da in clocot se toarna ingrosala de budinci si se amesteca bine,atentie! cand incepe sa se ingroasa se adauga repede o margarina si se amesteca din nou, pe foc, repede sa se omogenizeze si sa nu se faca cocoloase ,se ia de pe foc,nu va speriati ca nu se taie si se da la rece .Cu aceasta crema umlplem blatul.

Decorul il facem din frisca :mixam frisca si cand se vad forme deasupra ei inseamna ca-i batuta suficient ,atunci adaugam apa si mai mixam pana se vad forme din nou.Oprim cateva linguri de frisca si le coloram in roz si verde ,iar din putina crema de la budinci facem crengutele         

5 comentarii:

Lissa's Cakes spunea...

La multi ani fericiti! Sa-ti dea Dumnezeu multa sanatate si sa ai parte numai de bucurii.
Te pup cu drag!

Doinitza`s cakes spunea...

iti multumesc LISSA din suflet si tie la fel

Gabriela spunea...

Arata senzational,si ce usor e de facut,sa stii ca am salvat reteta si daca il vezi pe blogul meu sa nu te superi,pentru ca i-mi place tare mult cu ti-a iesit.La multi ani!SI SA-TI DEA DUMNEZEU MULTA MULTA SANATATE!PUPIC!

Doinitza`s cakes spunea...

mii de multumiri Gabriela,m-as bucura sa-l vad la tine pe blog

Anonim spunea...

An outstanding sҺarе! I have just forwarded this onto a co-worker who has Ƅeen conducting a little research on this.
And he actually bought me breakfast due to the fact that I dіscovered it forr
him... lol. So let me гeword tҺis.... Thanks for the meаl!!
Bսt yeah, thanks fοr spendіng time to talk about this topic here
on your website.

My աebpage ... diet pill reviеws -
-