vineri, 12 februarie 2010

Tort "Barbie"


BLAT
1:5oua,15lg.de zahar,5lg.de apa,5lg.de faina cu varf,1praf de copt
BLAT
2:2oua,6lg.de zahar,2lg.de apa,2lg.cu varf de faina ,1praf de copt
CREMA
:2l de frisca HULALA

Se fac doua blaturi:albusurile se bat impreuna cu zaharul si putina sare,foarte bine In galbenusuri se adauga praful de copt stins in putin helas si se lasa sa creasca pana batem albusurile,apoi punem tot cate o lg.de galbenusuri, o lg.de apa,pana le punem pe toate,tot mixand in continuare.La sfarsit adaugam faina toata,usor si amestecam de jos in sus incet sa nu se lase blatul.Primul blat se coace in forma de tort mai mare iar al doilea intr-una mai mica.
Frisca se bate foarte bine.Blaturile se taie fiecare in doua si se insiropeaza cu siropul de la compotul de ananas,in care am pus 4lg.de zahar si esenta de migdale.Se pune jumatatea blatului mare se insiropeaza se pune frisca ,ananas,apoi iar frisca ,suprapunem a doua jumatate de blat mare si-l insiropam iar frisca,ananas,prima jumatate a blatului mic,insiropam punem frisca,ananas,frisca,suprapunem a doua parte a blatului mic ,insiropam si ornam totul in frisca
Eu am colorat putina frisca cu colorant albastru si am facut floricelele de la corset trandafirii din lipsa de timp i-am facut din sugus cumparat