sâmbătă, 26 noiembrie 2011

Prajitura Maria


INGREDIENTE:
Blat1:  6oua,6lg de apa,12lg de zahar,10lg de faina,2lg cacao,1 praf de copt

Blat2: 4albusuri,4lg de zahar,100gr de cocos,1 lg faina

Crema: 4oua,4galbenusuri,200gr de zahar,2lg cacao,1 margarina(unt)

La blatul 1 se mixeaza albusurile cu zaharul si putintica sare,pana stau batz,apoi se adauga o lg din galbenusuri (pe care le-am amestecat,cu praful de copt si o lg de otet si le-am lasat sa creasca putin pana am mixat albusurile),o lg de apa si se mixeaza,iar o lg din galbenusuri,una de apa,mixam si tot asa ,pana punem toate galbenusurile si apa,pe urma presaram cacao cu faina si amestecam incet de sus in jos sa se omogenizeze

La blatul 2 se mixeaza albusurile cu zaharul,pana stau batz,se presara,cocosul(am pus colorat)cu faina si se amesteca incet de sus in jos,pt omogenizare .

Se toarna blatul 1 intr-o tava,in care am pus hartie de copt si din loc in loc,punem cate o lg din blatul 2 cel de cocos,apoi dam la cuptorul incalzit dinainte

La crema se pun pe abur,galbenusurile,zaharul,cele 4 oua si cacao si le lasam ,amestecand,din cand in cand,sa se ingroase putin,apoi se da la rece,dupa care se toarna in margarina mixata dinainte,incet sa nu se taie Crema se intinde peste blatul racit,apoi se rade deasupra ciocolata neagra sau cu lapte,dupa preferinta