vineri, 25 noiembrie 2011

Pasta de zahar

Am sa va dau reteta de pasta ,pe care o folosesc eu,am promis ,ca o pun ,asa ca ma tin de cuvant,e preluata de la Lissa,sunt sigura ca sunt o sumedenie de alte retete,cum ar fi cea de la Viorica Dinu cu ulei de palmier(in loc de margarina),am vazut ca o foloseste si Elena(Me and You) sau cea cumparata,dar eu doar pe asta am incercat-o si daca mi-a iesit tot pe asta am folosit-o .

INGREDIENTE:1 lg de gelatina,5 lg de apa,1 lg de esenta de lamaie,2 lg de miere de salcam,o lingurita de margarina,aproximativ 700 gr zahar pudra
Se pun pe foc ,intr-o craticioara,pe abur,apa,esenta si gelatina,cat sa se topeasca granulele de gelatina(Atentie!!! sa nu fiarba)apoi se adauga,mierea si margarina,se amesteca energic,se ia de pe foc,se lasa la racit 2 minute si se toarna siropul peste 300 gr de zaharul pudra
incepem mixarea,pana se incorporeaza cele 300gr zahar si paletele se invart greoi


apoi restul de zahar se presara pe masa,se rastoarna compozitia de mai sus si se incepe framantatul si dai si lupta si lupta si dai:-)) ,pana ajunge la consistenta plastelinei si nu se mai lipeste de maini,daca mai trebuie(e prea moale)se mai adauga zahar,arata cam asa:
Mai nou folosesc zahar macinat cu rasnita,de mine in casa,doar ca-i mai adug 2 lg de amidon alimentar ,am observat ca cel din comert nu-i suficient de pudra si Atentie!!!vi se faramiteaza pasta si-o sa va intrebati ,unde ati gresit,asa cum am patit si eu la inceput,deci secretul e zaharul sa fie pudra,daca folositi Margaritar sau alta firma,mai dati-l odata prin rasnita.Trebuie sa respectati cantitatile ,daca vreti sa iasa bine si esenta de lamaie ,o folosesc sa-i taie putin din dulceata.Daca aveti intrebari,va raspund cu mare drag.

6 comentarii:

retete- ina spunea...

buna ideia cu esenta de lamaie,o sa incerc si eu,daca pun putina zeama de lamaie nu e bine?te pup

Dan si Ionela Dumitru spunea...

Ne bucuram ca impartasiti cu noi reteta.

Doinitza`s cakes spunea...

Se poate doar e tot lichid,Ina,nu? pupik

Doinitza`s cakes spunea...

Cu tot dragul,Ionela,doar si eu am invatat de la altii,in ziua de azi,poti sa faci minuni cu internetul,are parti pozitive dar si negative,mai ales pt copii,pupicei,te rog sa-mi vorbesti la per tu

Lissa's Cakes spunea...

Doinitza ma bucur ca-ti place pasta, tot cu asta lucrez si eu de cand am descoperit reteta si tare mult imi place.
Pun si eu esente pt gust, migdale,vanilie sau chiar rom si e foarte buna la gust .
Te pup .

Doinitza`s cakes spunea...

Lissa ,sa sti ca daca pui esenta de migdale,seamana mult cu martipanul,pupicei si tie