vineri, 26 martie 2010

Prajitura cu miere de albine(traditionala)


FOI:1cana de zahar,3lg. de miere,7lg.de ulei,2lingurite de bicarbonat de sodiu stinse cu o lg. de Helas,7 lg. de lapte,2oua,faina cata cere aluatul 
CREMA:1budinca frisca,2lg. de gris,150gr.de zahar,500ml.lapte,1margarina 

Se pun intr-o cratita,toate ingredientele in afara de faina si se pun pe foc.Se amesteca toate pana se caramelizeaza putin ,nu prea mult ca se amaraste compozitia,apoi se da la rece si se amesteca cu cata faina cere aluatul ca sa iasa o coca potrivita (ca o plastelina)din care se fac 4foi pe dosul tavii ,unsa bine cu ulei 
Budinca,grisul ,zaharul si putin lapte se amesteca bine si se toarna in restul de lapte pe care l-am pus in prealabil la fiert.Dupa ce fierbe si se ingroasa o luam de pe foc si o dam la rece Margarina o frecam bine si punem din ingrosala de budinca tot cate o lingura in ea invartid bine sa nu ramana cocoloase. La sfarsit umplem foile,iar deasupra punem zahar pudra ,ca glazura.Intre a doua si a treia foaie se pune gem,sa fie putin mai acrisor,de exemplu de prune,caise,etc...