miercuri, 25 mai 2011

Napolitane umplute cu rafaello si salam de biscuiti

Am facut o prajiturica la rece ca de obicei,pentru ca sambata a fost sarbatoare,iar vinerea nu se coace in cuptor si cum era sa ma las fara ceva dulce,asa ca am inventat eu o reteta foarte gustoasa,revin maine cu reteta

INGREDIENTE:

Salam de biscuiti :300gr biscuiti,doua galbenusuri,200gr zahar pudra,250gr margarina,2lg cacao,o esenta de rom,100-150 ml lapte

Rafaello:o foaie de napolitana sfaramata,150gr zahar pudra,200gr margarina,150gr cocos,150gr lapte praf 

Doua foi de napolitana 

La compozitia de salam se mixeaza margarina cu zaharul pudra ,apoi se adauga pe rand invartind repede,galbenusurile,cacao tot cate putin,separat se sfarma biscuitii marunt se pune esenta,laptele si se amesteca cu crema de margarina La compozitia de rafaello,se mixeaza margarina cu zaharul pudra,apoi se pune cocosul,laptele praf si foaia de napolitana sfarmata marunt si se amesteca impreuna,Se aseaza o foaie de napolitana ,apoi compozitia de salam,cea de rafaello si deasupra alta foaie de napolitana se taseaza bine sa nu ramana goluri si se da la frigider o noapte,daca reusiti si nu vin "soriceii " din familie :-))) sa o devoreze

marți, 17 mai 2011

Gris cu ciocolata si capsuni


INGREDIENTE:
Pentru gris:lapte zahar gris,vanilie 

Sirop de ciocolata: 2ligurite de cacao,5lingurite de zahar,50ml de apa 

Laptele se pune la fiert cu zaharul si vanilia se adauga in ploaie grisul,invartind repede sa nu faca cocoloase,n-am pus cantitatile .pentru ca eu il fac la ochi,nu le masor,dar am sa calculez data viitoare si am sa revin cu ele,trebuie sa iasa cam ca o smantanica ,nu faceti compozitia foarte groasa ca ea se mai intareste pe urma
La ciocolata se pune cacao,zahar si apa la fiert ,iar cand da cateva clocote se ia de pe foc si se pune peste compozitia de gris,capsunile se paseaza se amesteca cu zahar si se pun deasupra grisului.E cel mai simplu "dulce" facut de mine

duminică, 15 mai 2011

Prajitura Ciresica cu rahat si alune



INGREDIENTE
Blatul 1: 6 albusuri,150gr zahar,3lg faina,un pahar(100ml) rahat,un pahar alune(nuca),un pahar cirese(visine),1 praf de copt 

Blatul 2:  4oua,4lg zahar,4lg faina,1 praf de copt,1lg cacao

Crema: 300gr margarina,200gr zahar,100ml lapte,6 galbenusuri 

Glazura :350ml suc Fanta de struguri,o budinca de capsuni 

La primul blat ,se mixeaza bine albusurile cu putina sare ,apoi se adauga zaharul si continuam mixarea,pana sta spuma batz(nu mai curge),apoi adaugam rahatul,ciresele,alunele si faina in care am pus si praful de copt si amestecam incet de sus in jos ca sa nu se lase spuma,pana se incorporeaza toate,se pune intr-o tava de 25/30cm.o hartie de copt,dupa ce am uns cu putin unt sau ulei tava si se toarna compozitia,apoi se da la cuptor

La blatul 2 se bat albusurile cu putina sare ,apoi adugam zaharul ,mai mixam ,pana sta spuma batz ,ca la celalalt,apoi punem galbenusurile pe rand,mixand,cacao,mixam si adaugam faina in care am pus praful de copt si amestecam incet de sus in jos,la fel ca la primul blat,dupa ce-l coacem il taiem in doua 

La crema mixam margarina foarte bine,iar separat galbenusurile,laptele si zaharul,se amesteca laolalta intr-o craticioara ce se pune pe bain marie(pe abur)30min, pana se ingroasa ca o smantana,pe aceasta dupa ce se raceste o amestecam,punand tot cate putin in margarina,sa nu se taie,daca nu va plac prajiturile mai cremoase puteti pune doar 200gr de margarina

La glazura ,se amesteca sucul cu praful si se face o budinca pe foc asa calda o turnam peste prajitura
La asamblarea prajiturii ,punem o foaie cu cacao,crema,blatul cu nuca,iar crema ,asezam cealalta jumatate de blat de cacao si la sfarsit glazura calda 
Trebuie sa-i multumesc Liviei( Livia`s Kitchen)ca mi-a adus aminte de ea nu am facut-o demult,ea o face cu nuca si visine

marți, 10 mai 2011

Pancakes

Fetita mea face o bunatate de pancakes,de fapt in romaneste s-ar putea traduce tort de clatite,in comparatie cu cele clasice,sunt foarte pufoase si aromate,usor de preparat,se pot umple cu gem,branza,ciocolata,frisca,topping-uri,chiar si cu ciuperci,in reteta originala cu sirop de artar,am sa pun si reteta mai tarziu

INGREDIENTE: 2oua,2 pliculete de zahar vanilat sau o esenta de vanilie,350gr faina,3lg de zahar,o jumatate lingurita de sare,4lg de margarina topita,300ml lapte,1 praf de copt

Intr-un castron se bat ouale cu telul,impreuna cu zaharul,apoi se adauga margarina topita,laptele,zaharul vanilat,sarea si faina amestecata cu praful de copt,trebuie sa iasa o compozitie mai grosuta,din care se ia cu polonicul si se toarna intr-o tigaie,unsa cu putin unt,fara a se distribui pe toata suprafata doar pe mijloc,cu cat ies mai neregulate,cu atat au mai mult farmec,se intorc de pe o parte pe alta si dupa ce le-am terminat de copt se aseaza, prima clatita,apoi o ungem cu sirop de artar sau cu ce va place la alegere,asezam a doua clatita si tot asa pana le punem pe toate,deasupra decoram cu sirop ,frisca,ciocolata razuita,dupa imaginatia fiecaruia