vineri, 31 august 2012

Tort Masinuta McQueen



           La multi ani !!! Cristian sa-i aduci mamei tale numai bucurii in viata.

marți, 28 august 2012

Tort Donald and Daisy



 Cum bine-ati ghicit , iar am avut mana libera in alegerea temei, am ales de data acesta, ca personaje pe Donald si Daisy, pentru ca-i indragesc tare mult si a fost tentanta tema :) L-am realizat pentru fosta prietena a fratelui meu, care a vrut sa faca o surpriza, unor fetite Alexandra si Adelina, de aceea e format din doua jumatati( m-am inspirat de la Viorica Dinu), nu sunt gemene, au ca diferenta un an intre ele,doar luna e aceeasi si si-au sarbatorit-o impreuna ,am inteles ca au fost tare incantate, au spus ca-n viata lor nu au avut un tort asa deosebit..Tortul a fost din pandispan alb, crema diplomat de lamaie, iar decorul si figurinele, din pasta de zahar.


marți, 21 august 2012

Tort cu Spiderman






duminică, 19 august 2012

Prajitura Raluca

INGREDIENTE:
Foile de dobos:  4 oua, 8 lg zahar, 4 lg apa, 8 lg faina,1 praf de copt  

Crema 1(pt napolitane)) : 5 galbenusuri de ou, 400gr zahar, 250 gr nuca macinata, 250 gr margarina  

Crema 2(de capucino):  3 albusuri, 1 ou intreg, 8  lg zahar, 2 lg cacao, 1plic de capucino, 250 gr margarina

Napolitane: 2 foi din comert 

Glazura: la alegere de ciocolata alba sau neagra sau 100ml frisca  si 50gr ciocolata amaruie

La foile de dobos se mixeaza,albusurile cu zaharul pana stau batz, se adauga galbenusurile si apa si se mixeaza, inca putin, apoi punem faina,  praful de copt si amestecam incet de sus in jos, sa nu ramana cocoloase, se fac doua foi pe fundul tavii,in care-am pus hartie de copt. 

La crema 1 se pun galbenusurile pe baie de abur ,impreuna cu zaharul( 150gr) si se mixeaza, pana observam ca s-au ingrosat putin (cam 20min), dupa care se dau la rece. Separat punem la caramelizat pe foc celelalte 250gr zahar si cand s-a topit acesta, atentie! sa nu se arda,punem margarina si amestecam bine sa nu ramana bucatele de caramel, apoi adaugam nuca si luam de pe foc si adaugam crema de galbenusuri racita, aceasta crema o punem intre cele doua foi de napolitana. 

La crema 2, albusurile, oul zaharul, cacaoa si pliculetul de capucino, se pun pe foc si se mixeaza pana se ingroasa, apoi se dau la rece, dupa care le amestecam incet cu margarina,punand tot cate putin, ca la maioneza 

La glazura,eu am mixat frisca,am intins-o peste ultima foaie de dobos si peste am stropit cu ciocolata amaruie topita pe baie de abur. 
Se monteaza astfel : o foaie de dobos, jumatate din crema de capucino(crema nr 2), foile de napolitane umplute, cealalta jumatate din crema de capucino(crema nr 2), deasupra asezam a doua foaie de dobos si la final glazura. e o prajitura foarte gustoasa, datorita aromelor, un pic prea dulce pt mine, dar multora le place la nebunie  :)

luni, 13 august 2012

Prajitura Boema


INGREDIENTE
Blat: 5 oua , 8 lg de zahar, 8 lg de faina, 3 lg cacao, 3 lg apa, un praf de copt 

Crema 1 : 400 ml frisca, 2 lg cacao(2 pliculete de ness), 100 gr margarina, 1 ou, 7 lg de zahar 

Crema 2: 300ml frisca 

Glazura : 50 gr ciocolata amaruie razuita  

La blat se mixeaza albusurile cu zaharul, pana stau batz. Separat galbenusurile se amesteca cu praful de copt si o lingurita de Hellas(otet). Peste albusurile batute se adauga galbenusurile si apa apoi se mixeaza, adaugam faina , cacao cernuta si amestecam cu o lingura (fara mixer), de sus in jos , incet sa nu se lase spuma, apoi se toarna compozitia ,intr-o tava( 20 /30cm) ,in care-am pus hartie de copt si se da la cuptor 30 min. 
La crema 1, albusul unui ou , se mixeaza cu zaharul se adauga galbenusul, apoi se pun pe abur , se mixeaza ,  adaugand incet margarina, si se lasa pana se ingroasa putin, cam 25 min, amestecand din cand in cand, se ia de pe foc si se adauga cacao ( la aceasta prajitura se pune 2 pliculete de ness,dar mie nu-mi place gustul de cafea,asa ca am inlocuit-o) ,dupa care se lasa la racit. Separat mixam frisca si ATENTIE!!! se adauga siropul de cacao, incet ,amestecand de sus in jos (sa nu mixati  ca se taie,eu am patit prima data cand am facut acesta crema). 
Blatul se insiropeaza cu o fiola de rom , amestecata cu 3 lg de zahar si 100ml de apa, dupa care se intinde crema  de cacao.  La crema 2 , se mixeaza frisca si se intinde peste crema 1 ,dupa care se razuieste ciocolata deasupra. 
Este o prajitura foarte fina , eleganta si usor de realizat