Ruladele le-am facut din:piept de pui,din carne de porc,din cascaval,din aluat de chiftele,din foaie de blat,umlute cu diverse combinatii.Am mai facut crochete de cascaval,chiftelute si snitele din piept de pui si carne de porc.In prima poza se mai vede si salata de beof.
RULADA DIN PIEPT DE PUI:se dezoseaza
jumatate de piept de la un pui de 2 kg, se spala bine si se sugativeaza
apa cu un prosopel,apoi se bate ca la snitele nu foarte subtire ca sa-l
putem rula, in marginea de catre mine punem un bastonel de castravete
murat,unul de cascaval sau telemea,unul de gogosar rosu murat,aliniate
unul langa celalalt cat este de lung snitelul,apoi rulam strans tot din
partea de catre mine catre partea opusa,luam 2 scobitori si prindem
marginea bine de interior ca si cum am coase ,ca sa nu se desfaca
rulada,iar la sfarsit dam rulada printr-un amestec ( ou cu faina,piper,
boia ,vegeta, sare),o dam la prajit ,pe toate partile, intr-o tava cu
mai mult ulei nu uitati sa scoateti scobitorile incet dupa ce se raceste
si apoi sa o taiati felii de 1cm
SALATA DE BEOF:intr-o caratita se pun
la fiert ,intr-un litru de apa ,doua pulpe (sau piept de pui)si o
bucata de carne proaspata(200gr.),se lasa la fiert o jumatate de ora
apoi se pun doi morcovi mari ,curatati si taiati in patru pe lungime,o
bucata de telina mica,tot curatata si taiata in patru si se mai lasa la
fiert inca o jumatate de ora ,dupa aceea le scoatem afara cu o paleta si
le lasam la rece.Separat se pun la fiert 6 cartofi mai mari,cu coaja
cu tot si lasam cam 20-25 min sa fiarba,apoi i limpezim bine cu apa rece
si i curatam de coaja.Intr-o craticioara punem la fiert 150 gr.de
mazare verde(vidata de la magazin) boabe si o lasam pe foc cam
15min.,apoi o strecuram.Se iau 2-3castraveti mari depinde de preferinta
fiecaruia,se taie cubulete(se scurg bine),impreuna cu
morcovii,telina,carnea de pui si cea de porc,cartofii si se adauga
mazarea
MAIONEZA:se pune la fiert un ou,apoi se
curata si i se ia galbenusul,pe acesta il amestecam cu un galbenus
proaspat si o lg-ta de mustar,se omogenizeaza bine si mixand continuu
adaugam incet tot cate putin ulei ,pana-l incorporam pe tot.(250ml.)Se
ia o lingura din maioneza si o se amestecam cu cealalta compozitie de
legume,apoi din nou toate laolalta (atentie incet cu lingura de lemn de
jos in sus sa nu se sfarame),mai punem ,putin piper,boia,vegeta si o
asezam pe un platou(farfurie),o nivelam cu un cutit si o acoperim cu
maioneza.Eu am luat putina maioneza si am ametecat-o cu putina boia apoi
am pus-o intr-o punga pe care am taiat-o la varf si am facut un model
de patratele deasupra ca la sah,si fiecare patratel l-am ornat cu
alceva:masline,ardei murat,castravete,morcov,dupa imaginatia fiecaruia
Te iubesc, tati!
Acum o zi
7 comentarii:
super aperitivele tale!
ma bucur ca servesc tutorialele mele la ceva. de aceea pierd si timpul facandu-le, sa ajute si la altii.
astept sa vad si realizarile tale.
sa ma anunti cana faci ceva dupa vreun turoial de al meu.
mi-ar place sa te public al mine pe blog la guest's cakes. daca esti de acord bineinteles. pusy
incepatori am fost cu totzii odata.
practica duce la perfectiune asa se spune si eu sunt de acord.
multumesc pentru toate aprecierile.
astept sa iti vad noile creatii.
te pup
sunt onorata sa le publici la tine,giovana,si-ti multumesc pentru aprecieri,vreau neaparat sa fac papuceii,din ce ar fi mai bine din pasta de zahar sau cea de lapte praf?
Faine aperitive, tare as mai vrea un platou din ala in fata mea acum. Super!
iti multumesc Bettina,nu sunt prea greu de realizat ,am sa pun toate retetele,sper cu poze
super doina !!!!! totul la superlativ ! toate platourile tale de aperitive par mai degraba tablouri ! imi place totul foarte mult , mai cu seama ca anul trecut am fost acolo si am gustat din tot . mi-am amintit acum de platourile tale frumoase si gustoase si am intrat special pe blogul tau ca sa caut reteta pt rulada din piept de pui pe care vreau sa o pregatesc de revelion . si am mai tras cu ochiul si la modul in care ai asezat totul pe platouri ;-) . inca o data felicitari pt blog , te pup , adela ianchis
Adeluto,esti tare generoasa cu laudele,vezi ca s-ar putea sa ma incred :-)),cand i fi mai batranica asa ca mine o sa pregatesti si tu o gramada de retete si-o sa vin la tine sa ma ospatez,imi este dor de voi,va imbratisez
Trimiteți un comentariu