INGREDIENTE:1kg.de spanac ,3lg.smantana,3lg.faina,300ml.de lapte,1lg.de unt,piper,boia vegeta
Se pun frunzele de spanac la fiert intr-o cratita,cu putina sare,dupa ce s-au fiert se strecoara si se mixeaza prin robot,sa devina o pasta.Untul se pune intr-o cratita pe foc,se adauga smantana,faina si laptele invartind repede sa nu se faca cocoloase,apoi se adauga spanacul,se lasa sa dea cateva clocote,se pun codimentele,daca e prea tare se mai pune lapte si se ia de pe foc.Intr-o tavita se pune ulei si se sparg cateva oua cu atentie, sa nu se imprastie galbenusul si se prajesc.Se pun pe o farfurie cateva linguri de spanac si langa el un ou,care se codimenteaza deasupra cu putina boia ,piper,vegeta,cine vrea poate sa piseze usturoi si sa-l adauge in crema de spanac .E una din mancarurile mele preferate,nici nu-mi vine sa cred ca cu cativa ani in urma il uram ,imi imaginam ca seamana a iarba(cand eram la gradinita)
vineri, 28 mai 2010
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
6 comentarii:
este si modul imi place si mie spanacul cel mai tare.inafara de placinta sau rulada.
Bun spanacul,chiar zilele astea am facut spanac.bun mai ales cu oua langa suuuuper bun!!!te pup si noapte buna!
Am facut si eu zilele astea,dar nu am apucat sa postez,este foarte buuunnn.O seara placuta.
mirela felicitari pt blog ti-am scris un mesaj de 4 ori si nu ma lasat sa-l postez,te pup,weekend placut
si mie Pansy
chiar e tare bun Gabriela
Trimiteți un comentariu