joi, 20 mai 2010

lapte de pasare

INGREDIENTE: 2oua,300ml.lapte,3lg.zahar,200ml.apa


Intr-o craticiora de500ml.se pun 200ml.apa la fiert,Deoparte se separa ouale. Albusurile se mixeaza bine cu o lingura de zahar,apoi se ia o lingura cu varf din compozitia respectiva  si se pune pe apa care clocoteste la foc mic,cam trei galuste si se lasa putin (2min.)sa se umfle si sa prinda consistenta, se mai ridica putin craticioara de pe foc si iar se pune ca sa nu dea pe langa craticioara,dupa care cu o paleta se iau galustele si se pun pe o farfurie,la fel se face si cu restul compozitiei.Galbenusurile se freaca cu cele doua linguri ramase,de zahar.Apa din craticioara se arunca si se pune laptele la fiert ,in momentul in care fierbe se adauga  galbenusurile si se mai lasa pana da un clocot.In farfuria cu galustele din albus se toarna crema de galbenusuri,cu atentie pe margine sa ramana galustile albe,ca sunt mai aspectoase.


Bunica ,Dumnezeu sa o odihneasca!ce ne-a crescut pe mine si pe fratele meu,pe vremuri cam prin anul 1930(cred) a lucrat la un colonel si ne facea tot felul de bunatati,pe care i le facea lui,ca de exemplu: papanasi,lapte de pasare si multe altele ,daca mie imi ies pe jumatate de bune pe cat i ieseau ei sunt foarte multumita imi mai aduc aminte ca ne "lingeam pe degete"cat de bune erau toate dulciurile ei

5 comentarii:

Anca (tort.personalizat) spunea...

Foarte bun desertul... sau masa de seara :)

giovanna spunea...

of ... mor!!!!!!!! ma inebuneste desertul acesta. daca mi l-ar face cineva l-as manca zilnic.

Doinitza`s cakes spunea...

va invit pe amandoua,cu tot dragul

online shopping spunea...

Vreau să învăț de la tine. noroc ...

Doinitza`s cakes spunea...

Multumesc! Ma bucur ca-ti doresti sa inveti de la mine!