Se pune apa la fiert ,adaugam sarea,apoi faina in ploaie si invartim repede cu telul,cam 10min,sa nu se prinda de fund,daca-i prea tare pune-ti apa ,daca-i prea moale pune-ti faina,cantitatile eu le pun la ochi,fara sa masor.Slaninuta se taie cuburele,mici si se prajesc jumari,sa fie crocante.Se ia o farfurie plata ,se razuieste prin rozatoarea mare branza ,pe fundul ei,se introduce o lg.in uleiul de la jumere si se ia 3 lg.de mamaliguta,apoi tot cu o lg.luam jumarute cu ulei si punem peste mamaliguta si incepem sa o nivelam din interior spre exterior,razuim branzica peste toata,punem o lg.de smantana la mijloc,apoi iar 3 lg.de mamaliguta,iar o lg de jumarute cu ulei si o nivelam,razuim branzica,apoi smantanica la mijloc,3 lg.de mamaliguta,tot asa asezam in straturi ,ca pe un tort,pana terminam ingredientele,deasupra trebuie sa terminam cu branzica razuita din belsug.Va iesi o mamaliguta extraordinar de gustoasa,se taie ca un tort, felii si cine doreste pune smantanica desupra.
duminică, 7 noiembrie 2010
Mamaliguta cu branza
Se pune apa la fiert ,adaugam sarea,apoi faina in ploaie si invartim repede cu telul,cam 10min,sa nu se prinda de fund,daca-i prea tare pune-ti apa ,daca-i prea moale pune-ti faina,cantitatile eu le pun la ochi,fara sa masor.Slaninuta se taie cuburele,mici si se prajesc jumari,sa fie crocante.Se ia o farfurie plata ,se razuieste prin rozatoarea mare branza ,pe fundul ei,se introduce o lg.in uleiul de la jumere si se ia 3 lg.de mamaliguta,apoi tot cu o lg.luam jumarute cu ulei si punem peste mamaliguta si incepem sa o nivelam din interior spre exterior,razuim branzica peste toata,punem o lg.de smantana la mijloc,apoi iar 3 lg.de mamaliguta,iar o lg de jumarute cu ulei si o nivelam,razuim branzica,apoi smantanica la mijloc,3 lg.de mamaliguta,tot asa asezam in straturi ,ca pe un tort,pana terminam ingredientele,deasupra trebuie sa terminam cu branzica razuita din belsug.Va iesi o mamaliguta extraordinar de gustoasa,se taie ca un tort, felii si cine doreste pune smantanica desupra.
Etichete:
mancaruri fara carne
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
8 comentarii:
tare buna mai e mamaliguta asta.eu o fac cu carnati,ca slanina buna pe aici mai rar.
mmmm,ce bunatate,,,,ne palce atre mult,putem manca in fiecare zi mamaliga si paste,nu conteaza cu ce,,,,am fost pe un gand,asta am servit si noi ieri.Pupici si o zi frumoasa!!!!
tare buna mancarica asta,toata saptamana trecuta am mancat preparate numai cu branza asa pofta am avut de mi-a iesit si pe ochi branza,dar parca tot as mai manca niste mamaliguta cu branza...mi-ai facut pofta!te pupik!o zi faina!
Pansy ,hai ca tai purcelasul si o sa am slaninuta proaspata,carnati,caldabosi,toba,sunca,jumere si multe altele,abia astept sa mananc,un singur lucru nu-mi place,cand il taie,imi este tare mila de el,te invit la Zalau,pupici dulci
mersi Mirela si tie la fel,te pup
Gabriela,cand a fost vremea casului,cam prin iulie,mi-am luat 2 roate de cas mari cat rotile de masina,le-am razuit,le-am frecat bine cu sare si le-am asezat in folie alimentara sub forma de baton,arata cam ca branza burduf la noi ,la congelator,ma servesc din frigider la placintute,mamaliguta ,etc,te pup
Doinitza, sa sti ca mamaliga cu branza de oaie si smantana e preferata mea mancare. Imi faci numai pofta...
ce bine-mi pare ca-ti fac si eu pofta cu ceva,ca pana acum mi-ai facut numai tu,hahaha
Trimiteți un comentariu