joi, 17 martie 2011

Tort cu crema de branza mascarpone


Imi pare rau ca era noapte si din cauza blitzului nu au iesit pozele si culorile tocmai reusite,ba e rosu ,ba e roz,iar verdele numai verde nu arata in imagini,of!!!!,in orice caz a fost foarte delicios,l-am facut de 8Martie,ca sa inveselim atmosfera ,sa se simta in aer miros de primavara :-)))) 
L-am realizat dintr-un blat de pandispan,crema din branza si frisca,l-am decorat cu gelatina roza,iar marginea din ciocolata cum ne-a invatat maestra Giovanna,sa ma ierte ca sunt la prima incercare,data viitoare o sa fie mai perfecta:-)))Am sa pun reteta maineEi uite am sosit cu reteta:

INGREDIENTE:
Blat: 3 oua,9lg zahar,3lg cu varf de faina,1 praf de copt,3lg de apa 

Crema:600ml frisca,250 gr branza mascarpone sau branza proaspata de vaca,1 portocala 

Glazura:2 pachete de gelatina Tortgelle rosie,4lg zahar,200gr ciocolata amaruie

Se bat pt blat albusurile cu zaharul si un varf de sare ,pana stau batz ,apoi se pun galbenusurile(pe care le-am amestecat cu un praf de copt stins cu Hellas si le-am lasat la crescut intr-un bol pana am batut spuma)tot cate o lingura din compozitia de galbenus si una de apa ,batand in continuare ,iar una de galbenus si una de apa,pana punem toata apa si compozitia de galbenus,la sfarsit adaugam faina cernuta si Atentie!!!nu mai batem,doar amestecam de sus in jos incet sa nu se lase spuma,pana se incorporeaza toata faina  Ungem cu ulei(unt) o forma rotunda cu diametrul de 25cm ,punem hartia de copt si turnam compozitia de blat ,apoi nivelam si dam la cuptorul incins bine dinainte.

La crema ,mixam frisca,cat sa nu curga,sa fie putin mai moale ca se mai intareste de la branza,o amestecam cu aceasta si cu portocala taiata cubulete.Punem blatul racit inapoi in forma rotunda turnam deasupra crema de branza si dam la frigider30min la rece ,eu am puso la congelator si am lasato mai putin

La glazura amestecam gelatina cu zaharul si cu 500ml apa,eu am pus si putin colorant roz sa fie mai intensa culoarea,apoi punem pe foc pana observam ca se ingroasa putin si o turnam peste crema de branza,o dam din nou la frigider,eu am uitat ,riscati sa vi se topeasca ciocolata,dupa care se scoate inelusul de la tava de copt.
Pentru marginea din ciocolata,o topim pe abur,masuram cu o sfoara,diametrul tortului,apoi inaltimea lui si decupam dintr-o hartie de copt,o fasie cat e marginea tortului de inalta si cat circumferinta lui,o punem pe masa si cu o pensula o ungem pe toata suprafata cu ciocolata topita ,apoi o luam rapid si o aplicam pe marginea tortului cu ciocolata spre interior,spre tort ,tehnica am invatato de la Giovanna.Am uitat ca din pasta de zahar am facut un trandafir alb si l-am pictat cu gel roz si am facut doua frunzulite verzi,imi pare rau ca n-au iesit culorile ca in realitate

8 comentarii:

giovanna spunea...

cred ca prima incercare f reusita. doar ca gelatina calda ti-a topit ciocolata.pusi.

Doinitza`s cakes spunea...

ai dreptate Giovanna,ochiul tau de experta nu se insala,mersi ca esti ingaduitoare si nu mai tras de urechi:-))))pupicei

Miodrag Surac spunea...

Super Doinitza, uite ca am revenit si sa sti ca nu am fost in vacanta ci la operatie Laparoscopie. Am avut doua pietre la fiere asta e norocul meu,acuma ma simt bine si ma pun sa fac numai retete santoase pe care o sa le si consum. Am scapat usor, dar acuma ma pun la munca. Iti doresc o duminica placuta...

Doinitza`s cakes spunea...

ma bucur ca te simti bine,Surac,am crezut c-ai fost la distractie,spor la retete ,sa ne incanti ochii cu bunatatile tale si ai grija la pietre sa nu mai mananci:-))),glumesc si mami a fost operata cand eu eram copil si am intrebato ca de ce o mancat pietre,ce naiva eram,sunt tare dureroase crizele ,la fiara ,eu la rinichi am avut doua micute,de era sa mor ,si tie o duminica placuta

felis spunea...

Tare bun trebuie sa fi fost!!

Doinitza`s cakes spunea...

Felis te cred,o bunatate,sa-l incerci odata,nu o sa regreti

mirela spunea...

Mamaaa,da asta cand l-ai pus ca mie mi-a scapat,,,,,,,,un deliciu,,,,,woauuuu,cand mai faci chiama si pofticiosi la tine,,,,,ca io vinnnn,,,puppp!!!!

Doinitza`s cakes spunea...

Mirela ,mor ca nu-mi ies pozele ,in realitate arata mai bine,iar la gust nu mai vorbesc incarca-l si o sa te convingi,pupici