INGREDIENTE:
Aluat:250ml de lapte,2 oua,75 de gr margarina,800gr de faina,125 de gr zahar,un praf de sare,30 gr de drojdie
Umplutura: 250 gr de zahar pudra,100gr de margarina(unt),3 lg de cocos,o esenta de vanilie
Drodia,se freaca cu putin zahar faina si lapte caldut apoi se lasa la crescut.,se amesteca,faina,ouale,zaharul,sarea, margarina moale si se pune maiaua deasupra.,daca-i prea moale mai punem faina,daca-i prea tare mai punem lapte,framantam bine pana nu se mai lipeste de maini.apoi se lasa la crescut acoperit,intr-un loc mai caldut.cam 45 de minute.Dupa ce-a crescut,il rasturnam pe masa si-l mai lasam 10 minute acoperit ,apoi intindem o foaie dreptunghiulara de 40/55 cm.Separat,amestecam margarina cu zaharul si esenta,apoi intindem aceasta crema peste foaie,o rulam si o taiem(impartim) in 12 bucati,pe care le asezam intr-o tava cu taietura in sus ,pe o hartie de copt.Le punem la distanta ,sa poata creste si le lasam acoperite 30 min,apoi le dam la cuptorul preincalzit dinainte
mie mi-au intrat 9 bucati.Se coc la foc iute 10 min apoi la foc moderat.Umplutura mai poate fi cu nuca,branza,alune,stafide ,etc
Sotul meu nu prea mananca dulciuri,dar surpriza ,a mancat 3 bucati si-a spus ca-s deliciosi
marți, 13 septembrie 2011
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
12 comentarii:
Atata foarte bine si eu am facut dar cu nuca, piciul meu e mare amator de melci. Astept cu interes si reteta ta!
foarte faini ti-au iesit.o seara minunata!
ce buni trebuie sa fie.tare fain arata.
te pup si-ti doresc o zi faina.
deliciosi,pot sa spun !
Ce bine arata iar mirosul si gustul il simtim chiar si noi.
Livia,sa-mi spui cum i-ai facut cu nuca,poate difera reteta si ai mei sunt incantati cand i fac,le plac asa calzi cand i scot din cuptor ,au un miros imbatator,nu apuca sa se raceasca
Mersi,Sarah,nu stiu cat sunt de faini,dar sigur sunt deliciosi,pup
Micule ,te invit sa gusti,c-au mai ramas doi,pupicei
Da,Pansy,daca sotul o devorat trei,poti sa-ti imaginezi :-)))
Dan si Ionela,mirosea ca pe vremuri,cand,scotea bunica,painica din cuptor,dar cu miresme de cocos si vanilie :-))),mare comedie,daca o ajuns pana la voi
ca sa nu se desfaca, cand ii modelezi poti sa dezlipesti capatul si sa il "lipesti" sub...o sa arate si mai bine si iau mai putin loc in tava.
O zi frumoasa!:*
Mersi,Anonim ,am sa tin cont de sfatul tau,imi place tot timpul sa invat lucruri noi
Trimiteți un comentariu