INGREDIENTE:2 morcovi,1/2 telina,1 patrunjel,1 pastranac,1 ardei rosu,1 gulie,o ceapa mica,100ml bulion de casa,2 lg orez ,2 fire de frunze de patrujel,verde,2 lg-te de sare,4lg-te zeama de la o lamaie
PERISOARE:500gr carne de vita ,amestecata cu carne de porc,3lg de orez,2oua,piper,boia,sare,vegeta
Se razuiesc legumele si se pun in ulei ,apoi se calesc putin cat sa se inmoaie
se adauga peste ele 4l de apa,bulionul si se lasa putin sa fiarba,cam 10 min,intre timp facem perisoarele: tocam carnea
o amestecam cu piperul boiaua,vegeta,sarea,orezul si ouale,o framantam bine,apoi incepem sa formam bilutele
le dam drumul in cratita cu legumele si le lasam sa fiarba la foc mic,15 min,adaugam sarea ,orezul si zeama de la lamaie ,mai lasam 10 min,apoi presaram deasupra ,patrujelul verde, taiat marunt .Se serveste cu o lg de smantana de casa
miercuri, 11 ianuarie 2012
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
6 comentarii:
Chiar arata foarte bine. O sa incerc reteta ta.
Abia astept sa vad cum ti-a iesit
o reteta delicioasa si super buna, sanatoasa si gustoasa, imi place cum arata si cum a iesit si pozele in care este aratata prepararea in sine...:)
Aurica, mersi , ciorba de perisoare ,e preferata fetitei mele si ea o prepara foarte gustoasa,inca de cand era mai mititica, acum are 20 de ani:)
cu placere si sa iti traiasca, e bine ca nu a pierdut gustul bun al ciorbei cu perisoare facut acasa ;)
Mersi, Aurica, iti spun drept ca ea fura ideie din zbor ,nu stiu cum reuseste, niciodata nu sta sa-i explic o reteta, noi respectam intotdeauna, retetele traditionale
Trimiteți un comentariu