duminică, 24 iunie 2012
Dulceata de visine
Printre cele mai gustoase dulceturi este si cea de visine, m-am indragostit de ea de la prima lingurita gustata, se pote folosi si in prajituri, de exemplu in Prajitura Turnata din doua oua, e foarte aspectoasa, blatul galben si interiorul rosu sangeriu, o minunatie sau ca jeleu la Prajitura neagra cu jeleu de visine. E foarte usor de facut, trebuie sa aveti grija si rabdare ,sa nu se prinda de fundul cratitei , eu am patit-o si tare suparata am fost, asa ca am facut inca o tura, aceasta a iesit super buna, o ador, fetita m-a intrebat din ce am facut-o de-i asa de gustoasa, nu i-a venit sa creada cand i-am spus .
INGREDIENTE: 5 kg visine, 2 kg zahar
Se spala bine visinele, se curata de codite si samburi, se pun pe foc , se adauga zaharul si se lasa la fiert 3 ore, amestecand mereu sa nu se prinda de fund. Separat se sterilizeaza borcanele in cuptor, apoi se pune dulceata in ele, se aseaza intr-o cratita cu apa, la dustulit cam 10 minute
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
4 comentarii:
Imi place la nebunie dulceata de visine! anul asta nu s-au facut in gradina la ai mei, poate cumpar si eu sa fac cateva borcane. pup
Timea,la noi sunt 8 ron kg,mi se par destul de scumpe,eu le am din gradina noastra,ai dreptate e o delicateta, merita sa o faci,pupik
da, fructele sunt cam scumpe anul acesta...dar la iarna cine cauta borcanesele cu minunea dulce?:)
Ai dreptate,pup
Trimiteți un comentariu