INGREDIENTE:
Foi 3 oua, 2 lg de untura, 250 ml de iaurt, 150 gr de zahar,1 praf de copt , 500 gr faina
Crema :1 margarina, 500 ml lapte, 200 gr zahar, 4 lg faina, coaja de la o lamaie, 1 ou, 200 ml frisca
Glazura: 150 gr de zahar pudra , 2 lg zeama de lamaie, apa
La foi se mixeaza ouale cu zaharul , pana se topeste acesta, separat untura se freaca intre palme , impreuna cu faina si se amesteca cu ouale, praful de copt, se amesteca cu iaurtul, apoi cu compozitia de aluat de dinainte framantand bine,sa iasa o coca, nu foarte tare,aceasta se lasa acoperita 30 min, apoi se imparte in 4 si se intind 4 foi, pe dosul tavii, unsa cu ulei.
La crema, se pun la fiert 400 ml de lapte si cand acesta da in clocot, se amesteca cu ingrosala de zahar(100gr), faina, si lapte(100 ml),coaja de lamaie si oul, apoi se dau impreuna la fiert pana se ingroasa, amestecand repede sa nu faca cocoloase, dupa care se da la rece. Separat margarina se mixeaza cu 100 gr zahar pudra, apoi se amesteca cu ingrosala,punand tot cate o lg sa nu se taie. La sfarsit eu am amestecat-o, incet cu frisca, mixata ,asta doar optional ,nu-i obligatoriu
La glazura,ae amesteca zaharul pudra cu zeama de lamaie si cu putina apa,cat sa iasa o glazura ce se poate intinde, peste prajitura Va asigur , ca e o prajitura delicioasa si racoroasa, mai ales pe timp de vara
marți, 17 iulie 2012
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
3 comentarii:
the cake look so light and soft..wonderful!
Is as good as they look :) thanks What`s Baking
To be accurate this Microsoft Dot Net Framework is an excellent collaboration of several web alternatives and traditional Microsoft technology.
For a free option, Celtx is a favorite of penniless screenwriters and film students.
Dynamic analysis looks at the behavior of the application at runtime, and is what is traditionally done in regression testing.
Here is my website - microsoft toolkit
Trimiteți un comentariu