duminică, 4 aprilie 2010

Aperitivele de la Craciun 2010

Ruladele le-am facut din:piept de pui,din carne de porc,din cascaval,din aluat de chiftele,din foaie de blat,umlute cu diverse combinatii.Am mai facut crochete de cascaval,chiftelute si snitele din piept de pui si carne de porc.In prima poza se mai vede si salata de beof.       

RULADA DIN PIEPT DE PUI:se dezoseaza jumatate de piept de la un pui de 2 kg, se spala bine si se sugativeaza apa cu un prosopel,apoi se bate ca la snitele nu foarte subtire ca sa-l putem rula, in marginea de catre mine punem un  bastonel de castravete murat,unul de cascaval sau telemea,unul de gogosar rosu murat,aliniate unul langa celalalt cat este de lung snitelul,apoi rulam strans tot din partea de catre mine catre partea opusa,luam 2 scobitori si prindem marginea bine de interior ca si cum am coase ,ca sa nu se desfaca rulada,iar la sfarsit dam rulada printr-un amestec ( ou cu faina,piper, boia ,vegeta, sare),o dam la prajit ,pe toate partile, intr-o tava cu mai mult ulei nu uitati sa scoateti scobitorile incet dupa ce se raceste si apoi sa o taiati felii de 1cm                                                                                                                                           
                                                                                                                                  

                                                   
SALATA DE BEOF:intr-o caratita se pun la fiert ,intr-un litru de apa ,doua pulpe (sau piept de pui)si o bucata de carne proaspata(200gr.),se lasa la fiert o jumatate de ora apoi se pun doi morcovi mari ,curatati si taiati in patru pe lungime,o bucata de telina mica,tot curatata si taiata in patru si se mai lasa la fiert inca o jumatate de ora ,dupa aceea le scoatem afara cu o paleta si le lasam la rece.Separat se pun la fiert 6 cartofi mai mari,cu coaja cu tot si lasam cam 20-25 min sa fiarba,apoi i limpezim bine cu apa rece si i curatam de coaja.Intr-o craticioara punem la fiert 150 gr.de mazare verde(vidata de la magazin) boabe si o lasam pe foc cam 15min.,apoi o strecuram.Se iau 2-3castraveti mari depinde de preferinta fiecaruia,se taie cubulete(se scurg bine),impreuna cu morcovii,telina,carnea de pui si cea de porc,cartofii si se adauga mazarea
MAIONEZA:se pune la fiert un ou,apoi se curata si i se ia galbenusul,pe acesta il amestecam cu un galbenus proaspat si o lg-ta de mustar,se omogenizeaza bine si mixand continuu adaugam incet tot cate putin ulei ,pana-l incorporam pe tot.(250ml.)Se ia o lingura din maioneza  si o se amestecam cu cealalta compozitie de legume,apoi din nou toate laolalta (atentie incet cu lingura de lemn de jos in sus sa nu se sfarame),mai punem ,putin piper,boia,vegeta si o asezam pe un platou(farfurie),o nivelam cu un cutit si o acoperim cu maioneza.Eu am luat putina maioneza si am ametecat-o cu putina boia apoi am pus-o intr-o punga pe care am taiat-o la varf si am facut un model de patratele deasupra ca la sah,si fiecare patratel l-am ornat cu alceva:masline,ardei murat,castravete,morcov,dupa imaginatia fiecaruia                                                                                                                                                                                                                                                                                                 



                                                                                                                                                                                                                                                                                      

7 comentarii:

giovanna spunea...

super aperitivele tale!

ma bucur ca servesc tutorialele mele la ceva. de aceea pierd si timpul facandu-le, sa ajute si la altii.
astept sa vad si realizarile tale.
sa ma anunti cana faci ceva dupa vreun turoial de al meu.
mi-ar place sa te public al mine pe blog la guest's cakes. daca esti de acord bineinteles. pusy

giovanna spunea...

incepatori am fost cu totzii odata.
practica duce la perfectiune asa se spune si eu sunt de acord.
multumesc pentru toate aprecierile.
astept sa iti vad noile creatii.
te pup

Doinitza`s cakes spunea...

sunt onorata sa le publici la tine,giovana,si-ti multumesc pentru aprecieri,vreau neaparat sa fac papuceii,din ce ar fi mai bine din pasta de zahar sau cea de lapte praf?

Bettina spunea...

Faine aperitive, tare as mai vrea un platou din ala in fata mea acum. Super!

Doinitza`s cakes spunea...

iti multumesc Bettina,nu sunt prea greu de realizat ,am sa pun toate retetele,sper cu poze

Anonim spunea...

super doina !!!!! totul la superlativ ! toate platourile tale de aperitive par mai degraba tablouri ! imi place totul foarte mult , mai cu seama ca anul trecut am fost acolo si am gustat din tot . mi-am amintit acum de platourile tale frumoase si gustoase si am intrat special pe blogul tau ca sa caut reteta pt rulada din piept de pui pe care vreau sa o pregatesc de revelion . si am mai tras cu ochiul si la modul in care ai asezat totul pe platouri ;-) . inca o data felicitari pt blog , te pup , adela ianchis

Doinitza`s cakes spunea...

Adeluto,esti tare generoasa cu laudele,vezi ca s-ar putea sa ma incred :-)),cand i fi mai batranica asa ca mine o sa pregatesti si tu o gramada de retete si-o sa vin la tine sa ma ospatez,imi este dor de voi,va imbratisez