sâmbătă, 1 mai 2010

Orez cu sosulet


Ingrediente: o canita de orez(100gr),codimente:piper,boia ,vegeta,2lg. ulei de masline,200gr.sunca afumata(carne proaspata). o bucata de carnat de casa afumat(proaspat),1lg.pasta de rosii 1lg.faina. 

Mod de preparare:se pune intr-o cratita apa la fiert si cand da in clocot se adauga orezul atentie nu-l lasati prea mult sa se sferme bobitele,doar cat sa fie fiert.Dupa ce a fiert se pune intr-o strecuratoare si se clateste sub jet de apa rece.Separat se pun 2lg.ulei de masline (pt.prajit)intr-o tava si adaugam codimentele,apoi orezul scurs bine si le prajim un pic cat sa-i dea orezului un gust deosebit.Separat se taie carnea cubulete si carnatul felii se pun cu o lg.ulei de masline,la prajit intr-o craticioara,se pun codimente,o lg. de faina si se adauga pasta de rosii,punem si putina apa si dam la fiert ,lasam sa fiarba cateva minute invartind din cand in cand ca se prinde de fundul caratitei.Se serveste cu gogosari murati

2 comentarii:

pansy spunea...

imi place amestecul de carne proaspata cu afumatura.

Doinitza`s cakes spunea...

si mie Pansy