luni, 24 mai 2010

Topaluta de pui (ciulama)

INGREDIENTE: 4 bucati dintr-un pui,o ceapa,1 lg.de untura,piper,boia,vegeta,o legatura de frunze de patrunjel,1morcov,3lg.de faina,100ml.de lapte,apa,sare.

Se pun la prajit bucatile de pui ,intr-o cratita ,cu o lg.de untura, invartind,sa nu se prinda de cratita,cam 5minute,apoi se pune ceapa si se mai lasa 2min.,codimentele,sarea,morcovul ,frunzele si la sfarsit apa cat sa acopere bucatile de carne.Se lasa sa fiarba, o jumatate de ora,acoperita.Separat intr-un bol se pun 3lg.de faina si se dilueaza ,invartind incet laptele,sa iasa ca o smantana Din zeama de pe carne se pune cate putin peste ingrosala de faina,apoi se rastoarna peste restul de zeama din cratita si se mai lasa pe foc pana da un clocot,neuitand sa invartim ,sa nu se faca cocoloase.Secretul sa iasa mai dulce ,e ca in loc de ulei sa se puna untura si sa se prajeasca putin carnea Se serveste langa o mamaliguta calda.Ies patru portii,din ingredientele respective

7 comentarii:

Gabriela spunea...

O mancarica foarte buna,si cu mamaliga aia langa! mi-ai facut o pofta!!!Arata foarte bine!o seara buna!

judy spunea...

Imi placeeeeee!!!!

VIO spunea...

Te asteapta un premiu la mine pe blog!Si cand treci sa-l ridici poate vii si cu o portie de ciulama,ca tare bine arata

Doinitza`s cakes spunea...

daca-as putea as trimite-o la toate trei virtual,cum i-am scris lui Vio

Gabriela spunea...

Ai premii la mine pe blog care asteapta sa fie ridicate daca i-ti face placere te invit sa le ridici!

Gabriela spunea...

Acu' chiar m-ai facut sa rad,chiar si mie mi sar' fi parut stranuu!da sa stii ca nu ie o idee rea pentru ca pieptul de pui cu fructe merge intotdeauna bine!pupici dulci!

Doinitza`s cakes spunea...

mersi de premii,Gabriela