marți, 1 iunie 2010

Supica de galuste

INGREDIENTE:1 pui, 1 pastranac,3morcovi,o jumatate de ardei,o ceapa,o telina nu foarte mare,2 oua,gris,codimente,sare.

Se curata puiul,se portioneaza si se spala bine.Se pune intr-o cartita(cam de 3litri),apa,pe foc si cand da in clocot se pun bucatile de pui.Lasam sa fiarba cam o jumatate de ora si apoi punem legumele curatate morcovii  taiati in patru,telina taiata in doua,pastranacul in patru,ceapa intreaga si ardeiul si le mai lasam o jumatate de ora la fiert punem 2lg-te de sare,apoi strecuram zeama Separam ouale si mixam albusurile,punem galbenusurile si la sfarsit piper,boia,vegeta,sare (tot mixand),apoi punem grisul incet invartind cu o furculita de sus in jos,cantitatea de gris sa fie cat sa iasa o compozitie mai grosuta sa nu curga,dar sa nu fie nici prea tare.Punem zeama strecurata inapoi pe foc si o dam la mic,apoi cu o lingurita dupa ce o introducem in supica luam cat intra pe ea,si le asezam deasupra ,pana le punem pe toate(lingurita se umezeste ca sa nu se lipeasca compozitia de ea),se iau de pe foc  se acopera si se lasa asa 10 minute sa se umfle putin,apoi le putem servi

2 comentarii:

judy spunea...

Na si cu asta m-ai lovit.....ador galustele!!!!!Cand mai fac supa fac cu galuste......ca mi-ai facut o pofta!!!!

Doinitza`s cakes spunea...

hai pe la mine,Judy