luni, 21 iunie 2010

Vinete cu maioneza si dovlecel

INGREDIENTE:2vinete mari,1dovlecel,2oua,200ml.ulei,1lingurita de mustar,o ceapa.

Se pun la prajit pe ochiul de la aragaz vinetele sa se prajeasca,nu inainte de a aseza folie de aluminiu ,sub ochi ,sa nu se murdareasca aragazul. Intr-o craticioara se pune dovlecelul taiat cuburi mari,la fiert,pana se inmoaie putin,Vinetele se decojesc si se toaca marunt cu un cutit din lemn sa nu se oxideze ,apoi dovlecelul se scurge si se toaca si el si se mai scurge odata sa nu fie prea zemos,ceapa o tocam marunt si le amestecam impreuna.
 MAIONEZA: se face dintr-un galbenus crud si unul fiert ,o lingurita de mustar ,le pasam si le amestecam bine apoi adaugam tot cate putin ulei ,amestecad incontiu,pana punem cei 200ml.de ulei(daca se taie se ia un galbenus crud si-l amestecam cu putin mustar si ulei si punem incet ,tot invartind,din maioneza taiata

0 comentarii: