joi, 15 iulie 2010

Gogosi


INGREDIENTE:1kg faina,2oua,1/2 cubulet de drojdie,250 ml iaurt,3lg zahar,putina sare,coaja de la o lamaie,2lg ulei,1 plic de zahar pudra cu aroma de vanilie.   

Se pune intr-un castron,faina,se face o gropita in mijloc si se adauga ouale,intregi,zaharul,sarea,si iaurtul caldut( in care am pus drojdia la dospit 10 min cu putin zahar) coaja de lamaie razuita,se framanta bine sa se amestece toate si daca mai trebuie(e prea tare) se mai pune lapte caldut sau apa si se toarna uleiul tot framantand sa nu se lipeasca aluatul de maini.Se acopera si se lasa la dospit la caldura 40min Se ia jumatate din compozitie,se pudreaza planseta de lucru cu faina se intinde cu sucitoarea si se decupeaza cu un pahar ,lasandu-le pe masa pana le decupam pe toate sa mai creasca(acesta e secretul ca ele sa se umfle)Intr-o tava,pe foc se pune mai mult ulei si se aseaza gogosile,se intorc de pe o parte pe alta ,se scot si se pudreaza cu zahar pudra vanilat

0 comentarii: