joi, 12 august 2010

Cornuletele bunicii


INGREDIENTE:1 kg faina,2 lg mari de untura,1 cubulet de drojdie,1ou,un pic de sare,iaurt,coaja razuita de la o lamaie,dulceata,300gr.alune.1 pachet zahar pudra vanilat  


Se freaca foarte bine faina cu untura,apoi se adauga un ou,sarea,coaja de lamaie,drojdia inmuiata in putin iaurt caldut si lasata la crescut 5min.,apoi restul de iaurt ,cat sa iasa un aluat moale(cam ca de paine).Framantam foarte bine aluatul apoi il lasam la dospit 40min.Se intinde din el o foaie groasa cam de 5mm.,se taie,patratele si le umplem cu dulceata amestecata cu 300gr.de alune(sau nuca),apoi unim doua capete,se dau la cuptorul incalzit bine dinainte si dupa ce se coc le invartim prin zahar pudra vanilat
Reteta o am de la soacra mea ,intotdeaua mi-au placut cornuletele de la tara

7 comentarii:

Miodrag Surac spunea...

Par asa rustic imi place...

Doinitza`s cakes spunea...

multumesc Surac,soacra mea are 81 de ani,iti dai seama ca este o reteta veche si le-am facut exact asa cum le facea ea,doar am schimbat nuca cu alune si silvoita cu dulceata,pt.ca nu aveam,ai mancat vreodata silvoita?e un fel de dulceata dar se lasa la foc multe ore si poti sa o tai cu cutitul,e foarte gustoasa,eu am crescut la oras si apreciez foarte mult bunatatile facute de omul de la tara nu se compara cu ce cumperi din magazine

Gabriela spunea...

FRUMOASE CORNULETE AI FACUT SI CRED CA SANT SI TARE GUSTOASE!SA-TI TRAIASCA BUNICA MULTI ANI DE ACUM INAINTE SI SA MAI FACI RETETE DE ALE BUNICII CA TARE BUNE MAI SANT!PUP SI NOAPTE BUNA!

Anca (tort.personalizat) spunea...

Cred ca sunt tare bune... dar silvoita e marmelada?

Doinitza`s cakes spunea...

Anca nu stiu ce sa-ti spun s-ar putea sa fie marmelada,daca e groasa se poate taia cu cutitul si se fierbe o noapte pe foc afara ,atunci asta e,nu se mai prea face pt.ca lumea sa modernizat,pacat ca era tare buna,te pup

pansy spunea...

sunt tare gustoase cornuletele cu untura in aluat.am si eu o reteta de la mama,care am postat-o mai demult pe blog,asemanatoare,cantitatile sunt putin diferite,dar rezultatul cred ca e la fel de gustos.

Doinitza`s cakes spunea...

ai dreptate Pansy,sunt deosebite,din retetele de demult aceasta imi place si praji.cu miere de albine,aceea traditionala am reteta pe blog,ca am vazut multe modificari la retete nu mai seamana cu originalul,te pup