joi, 30 septembrie 2010

 Judy a fost sotul in padure si a cules hiribe si galbiori,miroseau asa de frumos ,ca mi-o fost ciuda ca nu m-am dus si eu,din pacate eram la servici,altfel nu scapa de mine,ador sa ma plimb prin padure,printre copaci,sa auzi frunzele cum fosnesc sub piciorul tau,e o minunatie,sa privesti trunchiurile rasucite ale copacilor ce sfideaza parca lumina,razele soarelui ce se propaga printre crengute si mirosul,da mirosul... inmiresmat al padurii,mi se pare mirifica,nu cred ca pot explica in cuvinte
Si daca tot le am ,voi profita si am sa-ti scriu reteta topalutii de hiribe.

INGREDIENTE:2lg.ulei de masline pt.prajit,un bol de hiribe(500gr.),1ceapa mare,piper,boia,vegeta,3lg.de faina,150ml.lapte,sare dupa gust,500ml.de apa

Se pun hiribele la prajit in ulei ,se lasa cam 5 min.,fara a uita sa invartim in ele,se adauga ceapa taiata marunt,se caleste si aceasta 5min,apoi punem codimentele si apa,le lasam sa fiarba 25min,acoperite.Separat se pune intr-un bol faina si laptele,se amesteca bine si se adauga peste hiribe,invartind repede sa nu se prinda de cratita,daca e nevoie se mai adauga apa sa iasa o topaluta mai subtire(daca se raceste ea se mai ingroasa ),se mai lasa cateva clocote apoi se ia de pe foc ,va garantez ca e cea mai gustoasa topaluta pe care ati mancat-o vreodata.am sa postez si poze maine
                                                                               
                                                                        
                                                                       
IMI PARE ASA DE RAU FETELOR  CA V-AM  FACUT POFTA SI CA V-AM RASCOLIT DORUL DE TARA M-AI BINE NU LE POSTAM, MII DE  SCUZE,AM VRUT SA VA FAC O BUCURIE SI CAND COLO NU MI-A IESIT,AM SA MA REVANSEZ CUMVA,PROMIT

13 comentarii:

Tudor Elena Cristina.... spunea...

draga mea..........tare mi as dori si eu manatarci si bibolani(asa se zice la mine la tara la ce ai tu n poza!)sa i prepar in fel si chip.Sunt o nebunieeeeee! Numai cine nu a mankt nu stie!...felicitari si pupici

Judy (Erzsébet Iudith Fat) spunea...

Si de ce nu am fost si eu acoloooooo!!!Nu stiu ce am decand am revenit din tara,dar nu mai rezist mult pe aici.....daca ma simt tot asa peste o luna cred ca-mi iau catrafusele si ma duc acasa la codru verde si la tot ce-i ACASA!!!Nu mai pot de dor!!!!!!!Te pup draguta mea!!!

Petite Foury spunea...

Numai un suflet de artist putea sa descrie atat de frumos un peisaj mirific de toamna!
Cred ca sunt tare delicioase, insa n-am avut onoarea sa gust din asemenea bunatati...poate dau o fuguta la tine :-) Puuup

pansy spunea...

doinitzo,te invidiez din tot sufletul meu pentru galbiorii aia.sunt ciupercile mele preferate.nemaiputand de dor,dupa ce am vazut o reteta cu galbiori la piscotel pe blog,mam dus la carrefour si am dat 12 lei !!!!!!!!!!pe jumatate de kilogram,ca altfel muream.lui barbatu-meu nici nu i-am spus cat m-au costat ciupecile alea.si le-am facut asa cum mi le facea bunicul meu,cu oua ,ceapa si patrumjel.ceva mai mununat nu stiu daca exista ! o fi aroma copilariei baimarene ? nu stiu.da'tare bune au fost.nici macar poze n-am facut,sa imortalizez momentul.da'nu ma las si mai fac o data.apoi pot sa mor.

Doinitza`s cakes spunea...

Me and you ce caraghiosa denumire au la voi,dar ai drepatate gustul e...ceva aparte,mersi, pupici

Doinitza`s cakes spunea...

sa nu fii Judy suparata pe mine,ca ti-am trezit amintiri,mai stai putin acolo pana se linistesc apele ca aici nu prea ai ce face in tara,nu gasesti nimic de lucru i-ar daca vrei sa-ti deschizi ceva nu sti in ce domeniu,ca nu mai merge nimic cateodata ma gandesc sa plec si eu,te pup dulce

Doinitza`s cakes spunea...

Petite iti multumesc,data viitoare te sun sa vi cu mine,ne distram ,culegem si le prajim,mancam pana nu mai putem,cat despre suflet,iti multumesc pt.aprecieri,pupici

Doinitza`s cakes spunea...

Pansy imi pare rau ca nu esti mai aproape,ca-ti opream o portie dubla,ca prea sunt scumpi la voi la magazin,la noi te autoservesti din padure,te pup

Gabriela spunea...

uau ce bunatati ai tu acolo,te invidiez la noi sant asa de scumpi ca nu te poti apropia de ei(20euro kg)cam multisor!pupici!

Doinitza`s cakes spunea...

ar trebui sa vina romii de la noi din tara sa-i vanda la voi ca s-ar imbogatii,lasa ca pun la congelator si mancam cand vi acasa

pansy spunea...

dinitza draga,premii si de la mine !

Elena Toma spunea...

Si mie imi plac galbiorii. Poate mai mult decat alte ciuperci de padure, dar n-am de unde sa-i culeg pentru ca au disparut din padurile din jurul Bucurestiului. Iar de cumparta din super-mega-hipermarket nici vorba, pentru ca sunt foarte scumpi. Chestie de principiu: nu dau atatia bani ca sa-i imbogatesc pe ei! Mai bine caut o padure...

Doinitza`s cakes spunea...

bine zici Elena nu-s asa de buni cumparati,isi pierd vitaminele si dulceata ,proaspeti is o bunatate ,hai la Zalau ca nu ducem lipsa de paduri