duminică, 16 ianuarie 2011

Gogosi ca la mama acasa


Am facut gogosi simpli  pudrati din belsug cu zahar pudra vanilat si gogosi umpluti cu finetti(ciocolata)  
INGREDIENTE: 1kg.de faina,2 oua, un iaurt (250gr.),4 lg.de ulei, 5lg. de zahar,un pic de sare,coaja de la o lamaie razuita ,drojdie cat o nuca,apa calduta, un plic de zahar pudra vanilat.

Se pune drojdia cu putin zahar si putina apa calduta la crescut. Separat se pune intr-un castron faina ,se face o gropita unde se sparg ouale, se pune zaharul iaurtul caldut, sarea, drojdia crescuta, coaja de lamaie si se amesteca putin apoi se adauga apa calduta cat sa avem un aluat  potrivit ,nu foarte tare,apoi se framanta 15min. ungand mainile cu ulei. Il lasam la crescut40min, intr-un loc, caldut, acoperit cu un prosopel. Se pudreaza masa cu faina si  intindem aluatul, daca vrem sa le umplem cu ciocolata, atunci trebuie intins mai subtire, pe una din rotite se pune ciocolata apoi, se lipesc cate doua suprapuse, presand marginile roata cu degetele ,daca vrem simple, sa nu fie intins prea subtire, eu inting aluatul si apoi tai cu un pahar, tot timpul sub foaia intinsa de aluat sa fie pudrat cu faina sa nu se lipeasca, de plaseta pe care lucram. SECRETUL!!! la gogosi sa se umfle tare,e ca trebuie lasate rotitele taiate pe masa pana le decupam pe toate ca sa mai creasca ,de abia apoi se prajesc in mult ulei pe o parte , apoi pe cealalta, in timpul prajirii, eu le rasucesc greu ca se prea umfla. Ies un ligean mare de gogosi, am uitat sa le numar..

14 comentarii:

felis spunea...

Cat de bine arata... chiar ca la mama acasa...

Doinitza`s cakes spunea...

Haide Felis ca am un ligean plin,sa mancam pe saturate:-))

geta spunea...

primesc si eu macar una?

mirela spunea...

mmmmm,ce bine arata,de mult nu am facut gogosi,,,,nici o problema,vin la tine.pupppp!!!!

janet spunea...

Ce-mi plaaaac!Si eu obisnuiesc sa fac,sint cerute de ai mei!
O seara buna!

judy spunea...

Si eu vreau!!!Cred ca merg chiar acum sa-mi fac....daca mama mea este departe!!!Te pupicesc!!!

Doinitza`s cakes spunea...

desigur Getuta,chiar mai multe ca avem de unde

Doinitza`s cakes spunea...

Mirelus,numai daca aduci la schimb ceva bun de la tine:-))ca-mi faci pofta de multe ori,pupici

Doinitza`s cakes spunea...

Janet de multe ori ma gandesc sa ma apuc de slabit,trebuie sa dau vreo 5 kg.jos,dar daca tot fac dulciuri,cum saracie sa nu gust macar vreo doua trei,apoi inca doua trei si gata nu mai fac nimic dulce pana sambata cand o luam de la capat si eu ador gogosii

Doinitza`s cakes spunea...

Judy ,mama mea este aproape sta tot in Zalau dar eu i duc prajituri duminica ,ea imi trimite cozonac si cornulete,ce sa-ti spun ca face o paine de nota 10,cand intru la ea in casa si miroase a paine coapta moooor,i tai colturile calde si le mananc,te pup

Sara & Miki spunea...

Ce bine arata... si-mi plac sa le mamanc, iar daca spui ca ai un lighean.... acum dau o faga. Pup!

Doinitza`s cakes spunea...

Sara haide linistita,esti invitata

claudia izabela spunea...

deci aluatul nu se lasa la dosapit? ca am gasit un milio de retete si nu mai inteleg nimic daca ar trebui lasat sau nu la dosapit inainte de a taia rotite

Doinitza`s cakes spunea...

Claudia, iti multumesc, ca mi-ai atras atentia, am uitat sa specific, ca aluatul trebuie lasat la dospit ,scz. dar eu pun retetele noaptea si uneori graba strica treaba :)