Varza asta-i traditionala in Ardeal,pentru cei care au colesterolul marit sa se abtina sa o faca!!!!!!!
INGREDIENTE: 600gr.de varza,150 gr orez cu bob rotund,250 gr carne de porc tocata,250 gr de carne de vita tocata,150 gr de slaninuta de casa afumata sau jambon tocat,1lg.de pasta de rosii,1 morcov razuit marunt,2 cepe taiate marunt,1/2 lingurita marar uscat,1 lingurita,cimbru uscat,1lingurita piper negru,1 lingurita boia de ardei ungureasca,3 linguri untura de casa sau 6 de ulei,sare dupa gust,100ml.de bulion,o cana de apa de 250ml.
Se desareaza varza(daca-i intreaga) si se taie fideluta,apoi se pune la calit in 2 lg.de untura.Separat in untura ramasa se caleste ceapa,apoi se adauga morcovul,codimentele,orezul , slaninuta , carnea si pasta de rosii cu sarea.Se aseaza intr-o cartita,jumatate din varza calita,nivelam,apoi deasupra compozitia de carne cu orez si peste varza ramasa,se toarna deasupra bulionul si o cana de apa,apoi dam la cuptor.E delicioasa,daca punem o lingura de smantana deasupra,daca o sa incercati reteta nu o sa regretati,se poate pune langa ea slaninuta prajita si carnati de casa,ies 8 portii.Ornarea am invatato de la Surac :-)))))
duminică, 13 februarie 2011
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
8 comentarii:
Foarte faina reteta!!! Si prezentarea pe masura!!!
Tare buna varza,,,mmm,,,tocmai ziceam cu sotul ca o sa fac zilele astea,,,,,pupppp!!!si MULTA IUBIREEE!!1
Bravo doinitza nota 10+ pentru prezentare, aspect de toate. Vezi ca se poate din mancare obisnuita sa faci ceva spectaculos. Inca odata super...Pa
Mersi ,Bianca e tare buna.
Cand nu am chef sa fac sarmale,fac varza de Cluj ca e cam aceeasi chestie difera foarte putin,te rog sa-l rasfeti cu o portie pe sotiorul tau ala iubit
Multumesc domnul profesor Surac,daca tot ne inveti,macar sa le aplicam si noi,pe preparatele noastre,nu ies ca ale tale,dar ne straduim si noi,pa
Mmm, buna rau...asa ca mai trecem cu vederea partea cu colesterolul:)
o zi frumoasa!
Violette,cum noi nu avem probleme cu colesterolul,deocamdata!!!!mancam linistite,te pup
Trimiteți un comentariu