miercuri, 6 aprilie 2011

Sarmalute cu ciuperci de post

Hai sa mai pregatim ceva de post,ca pentru multi dintre noi care suntem "carnivori" e cam greu cu regimul,dar oricum suntem in criza si mancam ce mai gasim prin frigider,daca nu cumva flutura vantul si prin acesta :-)))  

INGREDIENTE:300gr ciuperci,o ceapa mare,1 morcov,5lg ulei,2 lingurite ardei rosu tocat marunt,150 gr orez,2lg bulion,un varf de piper,boia,marar,cimbru,sare

Se pune uleiul pe foc,se adauga ceapa taiata marunt se caleste putin,apoi ardeiul,morcovul razuit marunt,se calesc si acestea,apoi punem ciupercile,eu am pus hiribe,taiate marunt,orezul,codimentele,bulionul si sarea,se amesteca bine si se iau de pe foc.Separat se scoate o varza murata de la butoi(se poate si cu varza proaspata),apoi se separa frunzele ,li se taie nervurile si se pune la desarat Luam cate o frunza ,daca e prea mare,o taiem in doua,asezam o lingura de compozitie si rulam apoi introducem capetele inauntrul frunzei rulate,procedam la fel pana terminam compozitia.Dupa ce le-am asezat una langa alta,adaugam apa si 100ml bulion si le dam la fiert la foc mic,pt a nu se desface.Va garantez ca-s la fel de bune ca si cu carne,poate chiar mai gustoase

6 comentarii:

Miodrag Surac spunea...

Dionitza, vad ca se poate si fara carne si uite ce faine au iesit, merge si varianta orez cu nuca, sunt mai gustoase de cat cu carne. Imi place si floarea vad ca nu uiti. ce spui eu vine pastele si no sa pot gusta din bunatati, dar o sa trebuiasca sa fac pentru ai mei sau alti... Asta da pedeasa. O seara placuta...

Petronela spunea...

Uaaaaau ce prezentare!!!Si mi-ai facut o poftaaa,daca as avea varza murata maine le-as face si eu...La Craciun mi-a trimis varza murata fratele meu de la Iasi...eh,amintiri ...mie imi plac cu varza murata...
Apoi vad ca urmezi sfaturile lui Surac cu decoratiile.Bravo!!!
Te-am pupat si o seara buna!!!

Doinitza`s cakes spunea...

te cred Surac,mare chin pe tine,n-as vrea sa fiu in locul tau,ca nu ma puteam abtine sa nu gust,faceam varianta cu nuca,nu am uitat trebuie sa o incerc,dar cum ti-am spus nuca-i scumpa si eu nu mai am nuci in visteria pivnitei,dar hiribe aveam la indemana in congelator,imagineaza-ti ca-s mai ieftine alunele ca nucile,portocalele ca merele,ce vremuri am ajuns,papa

Doinitza`s cakes spunea...

Petronela ai dreptate,parca is mai gustoase daca le aranjezi un pic,is un elev ascultator,fac ce ne-o invatat domnul profesor Surac,la voi nu se gaseste varza?iti trimit una online,ca am destula,in pivnita,te pup

Nely spunea...

Imi plac foarte mult! Prezentarea e grozava! Felicitari si-o seara buna!

Doinitza`s cakes spunea...

Mersi, Nely esti draguta,te pupic