duminică, 15 mai 2011

Prajitura Ciresica cu rahat si alune



INGREDIENTE
Blatul 1: 6 albusuri,150gr zahar,3lg faina,un pahar(100ml) rahat,un pahar alune(nuca),un pahar cirese(visine),1 praf de copt 

Blatul 2:  4oua,4lg zahar,4lg faina,1 praf de copt,1lg cacao

Crema: 300gr margarina,200gr zahar,100ml lapte,6 galbenusuri 

Glazura :350ml suc Fanta de struguri,o budinca de capsuni 

La primul blat ,se mixeaza bine albusurile cu putina sare ,apoi se adauga zaharul si continuam mixarea,pana sta spuma batz(nu mai curge),apoi adaugam rahatul,ciresele,alunele si faina in care am pus si praful de copt si amestecam incet de sus in jos ca sa nu se lase spuma,pana se incorporeaza toate,se pune intr-o tava de 25/30cm.o hartie de copt,dupa ce am uns cu putin unt sau ulei tava si se toarna compozitia,apoi se da la cuptor

La blatul 2 se bat albusurile cu putina sare ,apoi adugam zaharul ,mai mixam ,pana sta spuma batz ,ca la celalalt,apoi punem galbenusurile pe rand,mixand,cacao,mixam si adaugam faina in care am pus praful de copt si amestecam incet de sus in jos,la fel ca la primul blat,dupa ce-l coacem il taiem in doua 

La crema mixam margarina foarte bine,iar separat galbenusurile,laptele si zaharul,se amesteca laolalta intr-o craticioara ce se pune pe bain marie(pe abur)30min, pana se ingroasa ca o smantana,pe aceasta dupa ce se raceste o amestecam,punand tot cate putin in margarina,sa nu se taie,daca nu va plac prajiturile mai cremoase puteti pune doar 200gr de margarina

La glazura ,se amesteca sucul cu praful si se face o budinca pe foc asa calda o turnam peste prajitura
La asamblarea prajiturii ,punem o foaie cu cacao,crema,blatul cu nuca,iar crema ,asezam cealalta jumatate de blat de cacao si la sfarsit glazura calda 
Trebuie sa-i multumesc Liviei( Livia`s Kitchen)ca mi-a adus aminte de ea nu am facut-o demult,ea o face cu nuca si visine

10 comentarii:

Miodrag Surac spunea...

Doinitza imi place reteta, super vezi sa nu ingrasi pe nora...O zi placuta...

sara & Miki spunea...

Dupa ingredientele folosite Doinitza, cead ca-i un deliciu. Trebuie sa o incerc. Pup!

Doinitza`s cakes spunea...

Mersi,Surac ,ti-am mai spus ca-i la cura de ingrasare,tot timpul e complexata ca-i prea slaba,dar acum asa se poarta dimensiuni de manechin,nu intelege ca la 46 de kg e foarte bine ,eu am cu 19 kg mai mult,ce n-as da sa am cat ea:-))))

Doinitza`s cakes spunea...

E foarte buna Sara,are tot ce-i trebuie sa fie foarte gustoasa,m-am saturat de prajiturile de la laborator,care n-au nici crema,in ele,eu prefer praji.de casa,ti-o recomand

Livia spunea...

Foarte bine arata si Ciresica ta, pana la urma e cam la fel doar aranjamentul difera putin, sa va fie de bine, deja mi-e pofta...

Tudor Elena Cristina.... spunea...

o visinik si pt mineeeeee...te rog!!...k arata tare grozav......!!!ffelicitari si la cat mai multe prajiturici

Doinitza`s cakes spunea...

Ai dreptate,Livia,e cam la fel,fetitei nu-i prea place,de ce se pune rahat in ea,nu-l agreaza si mersi,te pupik

Doinitza`s cakes spunea...

Me and you,doar o visinica,haide la o feliuta,doua,trei,pe saturate...

Liana10 spunea...

Ce culoare frumoasa are glazura, vreau si eu o felie!

Doinitza`s cakes spunea...

Chiar si doua Liana,mersi,imi pare rau ca de multe ori nu-mi ies foarte bine culorile in poze