miercuri, 1 iunie 2011

Pogacele cu jumari


INGREDIENTE:500gr faina.1ou,300ml lapte caldut,1lg zahar,putina sare,o lingurita chimen,20gr drojdie proaspata,200gr jumari,3lg de margarina sau 100gr untura 

Se amesteca drojdia cu zaharul si cu putin lapte si se lasa sa creasca ,cam 20min,apoi punem restul de lapte,sare, chimenul  si faina amestecand putin si se mai lasa 30min.Tocam jumarutele,amestecam cu untura si dupa ce intindem din aluatul dospit o foaie mai grosuta,pe care o ungem cu un sfert din compozitia de jumarute,o impaturam in patru ,de la stanga la dreapta si de sus in jos,lasam la rece 15 min apoi iar o intindem, o ungem , o impaturam si o dam la rece,repetam de patru ori operatia aceasta.La sfarsit dupa ce am intins foaia ,taiem cu un paharel sau o forma,rotite,le ungem cu galbenus de ou si le coacem la cuptor pe hatie de copt.Pare o operatie grea,dar nu-i asa,prima data daca le faci si-ti ies nu te mai dezlipesti de ele ,calde sunt o bunatate,ti se topesc in gura

6 comentarii:

Bianca spunea...

Foarte bune sunt!! Si mama mea facea pe vremuri.
Pupici

Petronela spunea...

N-am facut niciodata dar cred ca sant foarte bune si fragede....
Pupici si noapte buna!!!

Doinitza`s cakes spunea...

Bianca ti-am spus ca eu am foarte multe retete vechi,sti cum se spune,revine moda anilor trecuti :-))))pupicei

Doinitza`s cakes spunea...

Sunt foarte bune Petronela,merita incercate,de multe ori imi raman jumarute si ma gandesc,stai ca fac pogacele!pupicei

pansy spunea...

tare mai le iubeam cand eram mica pe pogacele.ma ambitionez io o data sa- mi fac ce-mi trebuie pentru ele si le fac si eu o data.

Doinitza`s cakes spunea...

Pansy,te referi la jumarute?:-))))pupici