sâmbătă, 10 septembrie 2011

Zacusca de ciuperci

INGREDIENTE
Pentru o portie:  5kg gogosari rosii,4kg ceapa,2kg morcovi,800ml de ulei,3lg de sare neiodata,1litru de bulion,5kg de ciuperci champignon sau ghebe,putin piper,2foi de dafin,doua plicuri consevant

Se curata gogosarii si se toaca marunt cu robotul sau masina,apoi se pun la prajit in 300ml de ulei,pana observam ca se alege uleiul deasupra,la fel procedam si cu ceapa,nu o lasam prea mult ca se amarasteMorcovii se curata,se dau prin masina ,apoi i punem la prajit in 200ml de ulei,cat sa se inmoaie.Tocam si ciupercile ,dupa ce le spalam si le scurgem de apa,apoi se pun peste morcovi si se mai lasa la foc,sa fiarba impreuna Amestecam gogosarii cu ceapa,morcovii,ciupercile si punem si bulionul,dam cateva clocote,adaugam sarea,piperul si foile de dafin,dupa gustul fiecaruia,dizolvam conservantul in putina compozitie si il amestecam cu toate laolata,luam de pe foc si le punem in borcanele sterilizate dinainte.Ies cam 40 si ceva de borcane,de 375 ml.

10 comentarii:

pansy spunea...

sunt 28 de ani(si sa scriu mi-e greu) de cand n-am mai facut zacusca de ghebe !!!!!! si tare imi mai placea!aici la bucuresti praful de pe toba,sau mai nou praful de aur de pe toba aurita.

Micul spunea...

Super faina.Imi place si aia cu vinete si asta cu ciuperci.
Te pup cu drag si-rti doresc duminica faina.

Reka spunea...

Ce harnica ai fost, ai pus zacusca. Imi place si mie. Restul familiei nu prea o mananca, asa ca eu nu mai fac. Am mancat o felie de la tine :-)))).

giovanna spunea...

heeee... chiar ieri am macat. a facut tatal meu:) super buna

Livia spunea...

Zacusca cu vinete am facut si eu, dar de ciuperci n-am facut niciodata, trebuie sa-mi fac curaj!

Doinitza`s cakes spunea...

Suna si-ti trimit rapid o sacosa :-))),Pansy

Doinitza`s cakes spunea...

Micule,fetitei i place cea cu ciuperci ,mie cea cu vinete:-)))

Doinitza`s cakes spunea...

Sa-ti spun drept Reka ,eu nu-s fan zacusca,dar daca ai mei mananca ,cum sa nu le fac

Doinitza`s cakes spunea...

Si tati se pricepe la bucatarit,la fel sotul meu ,dar amandoi nu stiu un lucru sa impacheteze sarmalele,le-am zis sa le lege cu ata la capete:-)))

Doinitza`s cakes spunea...

Livia,e la fel de simpla,ca celelate,difera putin gustul