miercuri, 13 iunie 2012

Branzoici moi si pufoase

Nu o sa ma credeti , dar si dupa 3 zile sunt tot pufoase, ca sa nu mai vorbim ca-s  si foarte aromate

INGREDIENTE:
Aluat : 1 kg de faina tip 000(de calitate), 2 galbenusuri si un ou intreg, un piculet de sare, 50gr  de drojdie, 8 lg de zahar, 150gr de margarina(unt), 300-400ml lapte, coaja rasa de la o lamaie


Umplutura: !/2 kg de branza de vaca, zahar dupa gust, stafide, coaja rasa de  lamaie,2 oua


La aluat se freaca drojdia cu o lingurita de zahar, se adauga 4lg de lapte caldut si se lasa la dospit. Separat se pune faina, se adauga ouale, zaharul  pe care l-am diluat in laptele, ramas, caldut,coaja de lamaie, margarina topita, drojdia dospita si se framanta, foarte bine, pe plaseta tapetata cu faina, cat sa iasa un aluat moale si pufos,nu trebuie sa fie tare, daca mai trebuie se mai completeaza cu lapte caldut. Aluatul se lasa la dospit aproximativ 45 min, acoperit, intr-un loc caldut. Dupa ce a dospit, presaram faina ,intindem cu sucitoarea, o foaie cu grosimea de 1cm, se taie cu cutitul dat prin faina, fasii, apoi formam din ele  patratele,mai mari sau mai mici, depinde ce dimensiune vrem sa aiba baranzoaicele, eu le-am facut de 6/6cm., luam fiecare patratel si-l mai intindem cu mana in stanga si-n dreapta ,prin presare, apoi cu o lingura, se pune umplutura pe fiecare si se aduna, colturile opuse doua cate doua,spre mijloc si se ung deasupra cu o pensula data printr-un galbenus de ou batut. Intr-o tava , punem hartie de copt, apoi aranjam branzoicile, lasand distanta intre ele ,ca sa poata creste, se mai lasa 20 min la dospit, dupa care se dau la cuptorul preincalzit dinainte, unde le lasam cam 30min, sa se coaca, cat sa prinda o culoare aurie

La umplutura ,se amesteca branza, cu zaharul,stafidele( pe care le-am tinut 30 min in putin rom), coaja de lamaie si ouale

12 comentarii:

Paradis spunea...

Si eu vreau una,doua,10 :)).Pufosenie!Arata tare yammy!xoxo

Sara & Miki spunea...

Si eu vreau, ca parca simt mirosul cand le-ai scos din cuptor. Pup!

mirela spunea...

Vreau si eu,dau posetuta pe 2-3 bucati,,yamiii!!
Pupp si o zi frumoasa!!

Doinitza`s cakes spunea...

Paradis,esti invitata mea :),mersi

Doinitza`s cakes spunea...

Sara,ai dreptate,e atat de imbietoare aroma,de mac(cocos), cu lamaie,va pupik si eu

Doinitza`s cakes spunea...

Mirela,o posetuta pe 3 bucati?????? ar fi pacat ca-i o splendoare,nu zic,ca branzoicelele mele nu-s bune,dar nu-i echitabil :)))) te pup dulceeeee

JANET spunea...

Eu aseara am facut placinta,dar si branzoaicele ar merge de minune!
O zi minunata!

Doinitza`s cakes spunea...

Ai dreptate ,Janet, cate putin din fiecare :)un weekend placut

DiaMar-bucataria galbena spunea...

Super bune.Pup!

Doinitza`s cakes spunea...

Multumesc,DiaMar si eu te pup,o duminica frumoasa

Roswitha spunea...

Mmmh, ca sa nu-mi fie pofta dupa ale tale am sa le incerc sigur. Multumesc pentru reteta!

Doinitza`s cakes spunea...

Roswitha,poti sa o incerci cu incredere,respecta ingredientele si masurile respective si nu se poate sa nu-ti iasa,colega mea,a fost tare incantata cat de pufoase i-au iesit,nu se mai satura de ale mele,asa ca si-a facut curaj si le-a executat :)ma bucur cand reusesc cu retetele mele sa bucur pe cineva,pupik