duminică, 24 iunie 2012

Dulceata de visine


Printre cele mai gustoase dulceturi este si cea de visine, m-am indragostit de ea de la prima lingurita gustata, se pote folosi si in prajituri, de exemplu in Prajitura Turnata din doua oua, e foarte aspectoasa, blatul galben si interiorul rosu sangeriu, o minunatie sau ca jeleu la  Prajitura neagra cu jeleu de visine. E foarte usor de facut, trebuie sa aveti grija si rabdare ,sa nu se prinda de fundul cratitei , eu am patit-o si tare suparata am fost, asa ca am facut inca o tura,  aceasta a iesit super buna, o ador, fetita m-a intrebat  din ce am facut-o de-i asa de gustoasa, nu i-a venit sa creada cand i-am spus .

INGREDIENTE: 5 kg visine, 2 kg zahar   

Se spala bine visinele, se curata de codite si samburi, se pun pe foc , se adauga zaharul si se lasa la fiert 3 ore, amestecand mereu sa nu se prinda de fund. Separat se sterilizeaza borcanele in cuptor, apoi se pune dulceata in ele, se aseaza  intr-o cratita cu apa, la dustulit cam 10 minute

4 comentarii:

Timea spunea...

Imi place la nebunie dulceata de visine! anul asta nu s-au facut in gradina la ai mei, poate cumpar si eu sa fac cateva borcane. pup

Doinitza`s cakes spunea...

Timea,la noi sunt 8 ron kg,mi se par destul de scumpe,eu le am din gradina noastra,ai dreptate e o delicateta, merita sa o faci,pupik

Adnia spunea...

da, fructele sunt cam scumpe anul acesta...dar la iarna cine cauta borcanesele cu minunea dulce?:)

Doinitza`s cakes spunea...

Ai dreptate,pup