marți, 17 iulie 2012

Prajitura Lamaita

INGREDIENTE
 Foi  3 oua, 2 lg de untura, 250 ml de iaurt, 150 gr de zahar,1 praf de copt , 500 gr faina

Crema :1 margarina, 500 ml lapte, 200 gr zahar, 4 lg faina, coaja de la o lamaie, 1 ou, 200 ml frisca 

Glazura: 150 gr de zahar pudra , 2 lg zeama de lamaie, apa

La foi se mixeaza ouale cu zaharul , pana se topeste acesta, separat untura se freaca intre palme , impreuna cu faina si se amesteca cu ouale, praful de copt, se amesteca cu iaurtul, apoi cu compozitia de aluat de dinainte framantand bine,sa iasa o coca,  nu foarte tare,aceasta se lasa acoperita 30 min, apoi se imparte in 4 si se intind 4 foi, pe dosul tavii, unsa cu ulei. 

La crema, se pun la fiert 400 ml de lapte si cand acesta da in clocot, se amesteca cu ingrosala de zahar(100gr), faina, si lapte(100 ml),coaja de lamaie si oul, apoi se dau impreuna la fiert pana se ingroasa, amestecand repede sa nu faca cocoloase, dupa care se da la rece. Separat margarina se mixeaza cu 100 gr zahar pudra, apoi se amesteca cu ingrosala,punand tot cate o lg sa nu se taie. La sfarsit eu am amestecat-o, incet cu frisca, mixata ,asta doar optional ,nu-i obligatoriu 

La glazura,ae amesteca zaharul pudra cu zeama de lamaie si cu putina apa,cat sa iasa o glazura ce se poate intinde, peste prajitura Va asigur , ca e o prajitura delicioasa si racoroasa, mai ales pe timp de vara

2 comentarii:

What's Baking?? spunea...

the cake look so light and soft..wonderful!

Doinitza`s cakes spunea...

Is as good as they look :) thanks What`s Baking