sâmbătă, 22 martie 2014

Briose




Ingrediente:
Blatul: 4 oua, 200gr zahar, 300gr faina, coaja razuita de la o lamaie si de la o portocala, 2 praf de copt, 3lg lapte, 200gr margarina, 1lg Hellas 

Crema: 250gr de unt, 150gr zahar pudra, 1 esenta de migdale, colorant roz si verde 

 Galbenusurile se amesteca  impreuna cu praful de copt si cu Hellas-ul, se lasa la crescut pana mixam albusurile cu zaharul. Apoi  punem peste albusuri ,galbenusurile, mixam si adaugam margarina, tinuta la temperatura camerei, mixam din nou si adaugam faina,  laptele, amestecam cu un tel de sus in jos, incet si punem , coaja razuita.  In formele de briose , punem hartiutele , asezam cu lingura 3/4 din acestea , sa nu fie foarte pline, prntru ca trebuie sa si creasca, apoi se dau la cuptorul , incalzit in prealabil, la 150 de grade 

La crema , se mixeaza untul cu zaharul , se adauga esenta , apoi se imparte in doua ,si se pune intr-o jumatate, colorantul roz, apoi in cealalta , pe cel verde, cu acete creme se orneaza cu posh-ul briosele, se orneaza cu floricele  sau inimioare ,din pasta de zahar

0 comentarii: