Aluat de cosulete: 4 galbenusuri, 150 gr zahar pudra. 250 gr margarina (untura), 4 lg lapte, 1 praf de copt stins cu 1lg Hellas, faina
Spuma 4 albusuri, 300 gr nuca, 8 lg de zahar pudra ,o jumatate de borcan de dulceata
de macese
La aluat, se amesteca toate ingredientele, se framanta, putin, sa iasa un aluat pufos, acesta se lasa la frigider 60 min, infoliat , dupa care se face bilute si fiecare biluta se taseaza cu degatele in forma de cosulete, eu nu am, asa ca am improvizat si am folosit formele de silicon de la savarine,nu lasam aluatul sa fie prea gros ci mai subtire , pentru ca el isi dubleaza volumul, apoi se pune o lingurita de gem de macese( caise), unul mai acrisor, in fiecare forma, iar deasupra cu poshul punem spuma de albusuri, cu nuca si le dam la cuptor la 160 grade, 20 min, ies 32 bucati
La spuma, mixam albusurile cu zaharul pana stau batz , apoi punem nucile macinate si amestecam incet cu o spatula de sus in jos, de cateva ori.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu