joi, 9 august 2018

Prajitura Capsunica 2


Ingrediente:
    Blat: 5 oua, 170 gr zahar, 2lg ulei, 140 gr faina, 2 lg cacao
    Crema: 1 budinca capsuni, 4 lg amidon, 600 ml lapte, 250 gr zahar,  1 unt ( margarina)100 ml frisca
    Siropul: 2 esente de vanilie, 5 lg de zahar, 100 ml apa
    Glazura:  100gr ciocolata alba, 150 ml frisca lichida, colorant roz optional
           
            La blat , se mixeaza albusurile cu zaharul, pana stau batz , apoi adaugam galbenusurile, mixam , punem uleiul, amestecam incet cu o spatula de silicon, adaugam faina cernuta, pt a fi aerata, neuitand sa punem 5 lg de compozitie separat ,intr un bol pt adauga in ea cacao, amestecam, incet, in cel cu faina , la fel si in cel cu cacao. Intr o tava , in care am pus hartie de copt, turnam compozitia deschisa la culoare, nivelam, apoi din loc in loc cu o lingurita punem deasupra cea cu cacao si cu o frigaruie, facem diferite forme, dam tava la cuptorul preancalzit la 160 grade, functia de jos fara ventilatie, pe raftul 3( de jos in sus) si lasam 50 min
            
              La crema , punem laptele 550 ml,la fiert, intr o cratita, iar untr un bol amestecam budinca, amidonul cu zaharul, luam putin lapte rece 50 ml si l adaugam deasupra , punem si din laptele fiert, cate putin, amestecam si turnam compozitia peste cel din cratita, il lasam sa dea cam trei clocote apoi o dam la rece. Mixam untul si l amestecam incet in budinca, adaugamd frisca mixata, putin cate putin, incet , pana o incorporam pe toata .
              
              Insiropam blatul, foarte bine, apoi intindem deasupra crema, dam la rece 2 ore 
               La glazura punem intr un ibric frisca si ciocolata la topit, eu nu o fierb, doar o incalzesc, deasupra cremei, turnam ciocolata si o nivelam, eu am luat din ciocolata topita si am pus putin colorant roz apoi am decorat peste cea alba , jucadu ma cu o frigaruie, am facut forme.

0 comentarii: