Prajitura “ Foi cu mere , lamâie si scortisoara” , un alt mod de a prepara un desert divin cu reginele acestui sezon ! .
-Ingrediente:
Pt foi 3 oua, 100 gr zahar, 2 lg de smântână mari ( nu folositi lapte intaresc foile), 6 lg rase de untură de porc , 800 g de făină ,un praf de copt
Pt. umplutură :1,5 kg de mere ,scorțișoară o linguriță ,coaja de la o lămâie, 3 lg zahar
Batem cu telul ouăle cu zahărul până se topește acesta ,după aceea adăugăm smântâna, untura topita, amestecam ,apoi adaugam faina si praful de copt, framantam aluatul putin si l dam la frigider 10 min.
Separat curatam merele le razuim , le stoarcem de zeama, adaugam scortisoara si coaja de lamaie si le amestecam
Impartim aluatul in doua , intindem o foaie , o asezam in tava 24/35 cm, pe hartie de copt, o intepam din loc in loc cu furculita, asezam deasupra merele si peste acestea ultima foaie, o intepam din nou , pt a se coace uniform, apoi o dam la cuptor la 190 ° 30 min.
E singura reteta unde foile ies moi si pufoase!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu