duminică, 11 septembrie 2011
Compot de piersici si prune
La compotul de piersici si prune ,se aseaza fructele in borcane,fiecare separat,apoi se adauga ,in fiecare borcan sterilizat, 5lg de zahar,un varf de cutit de conservant, si se completeaza cu apa,,se capseaza cu capacele cu filet fierbinti(care au fost tinute in apa clocotita pentru sterilizare).Se pun borcanele in baie de apa si se fierb cam10 minute,cu atentie sa nu crape si sa se prea inmoaie fructele,apoi se aseaza borcanele cu gura in jos si se agita putin sa se amestece bine zaharul ,sa nu ramana pe fund.De 20 de ani pun compoturile,asa si niciodata nu au facut mucegai.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
6 comentarii:
super,compoturile mele,ce camara bogata,harnicuto,o seara placuta
exact asa pune si mami compotul si e delicios.o seara minunata!
ma umpli de pizma cu atata harnicie ! brava!
Mersi,Ina,nu-i prea bogata,ca am fost bolnavioara putin si n-am prea avut timp sa pun tot ce mi-as fi dorit,te pup
Sarah,ma bucur ca mami a ta are aceeasi reteta ca a mea:-))),e tare veche,pupici
Pansy,sa-ti trimit cateva?:-)))
Trimiteți un comentariu